Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Erkut Şahali’yi ziyaret etti.
Görüşmede, Büyükelçi Kanbay Şahali’yi tebrik ederek, yardım ve destek vaatlerini iletti.
KANBAY
Türkiye’den gelen can suyunun KKTC’nin her yerine ulaştırılması, turizme, tarıma, sulamaya, öğrenim hayatına, sağlığa faydalı olabilmesi için birlikte çalışacaklarını dile getiren Kanbay, hükümet programındaki balıkçılık vb. yeni projelerin de hayata geçebilmesi için tüm desteği vermeye hazır olduklarını vurguladı.
ŞAHALİ
Katkıların her alanda damga vurduğunu görmek ve bunu gerçekleştirmek ve daha ileriye yol almak için bakanlık görevini üstlendiğini kaydeden Şahali, “yaşam” demek olan suyun özellikle kuraklıkla ilgili sıkıntıyı gidereceğini ve tek bir damlasının heba olmamasını istediklerini söyledi.
2 Mart 2012 tarihindeki ekonomik protokole işaret eden Şahali, KKTC’nin yükümlülükleri ve sorumlulukları yerine getirmesi, tarım alanına suyun yönlendirilmesi, doğal kaynaklar, çevre duyarlılığına bağlı doğal kaynakların değerlendirilmesi, ormanların korunma ve geliştirilmesinin önemine işaret etti.
KKTC’nin kendi olanaklarıyla yapacakları bulunduğunu, fakat doğru ve gerçekçi projelerin TC yardımlarıyla realize olmasının öncelikli olacağını belirten Şahali, yapısal dönüşüm programının içindeki mali kaynağın realize edilmesinin “ülkeye gerçek anlamda pozitif katkı sağlayacak ekonomik girdiler” anlamını taşıdığını ifade etti.

Editör: TE Bilisim