Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı Zeki Çeler,1 Mayıs İşçi Bayramı dolasıyla sosyal medya hesabı üzerinden mesaj yayımladı.Çeler,geçen sene ile bugünü korona virüs şartları altında değerlendirerek eleştiride bulundu.Çeler,"Covid-19 salgın belası başımızda olmasaydı şu anda işyerleri açık mı kapalı mı olacak kavgası çekecektik"...diyerek bu süreçte  marketler, benzinciler, tedarikçilerin  hiç durmadan fazlasıyla çalıştığına dikkat çekti.

1 MAYIS...

Tamam mı şimdi? Sosyal medyada “1 Mayıs’ ı anlattık, emekçileri selamladık, yerel işgücüne daha çok ihtiyacımız var” dedik... tamamdır!
Covid-19 salgın belası başımızda olmasaydı şu anda işyerleri açık mı kapalı mı olacak kavgası çekecektik...
Bu arada hatırlatırım, marketler, benzinciler, tedarikçiler hiç durmadan fazlasıyla çalıştılar...

Hatırlıyor musunuz onları?
Hani markete girerken sıcaklığınızı ölçen, eldiven verip ellerinizi dezenfekte ettiren, her gün 100lercemizle temas etmek zorunda kalan ve aslında bu dönem en fazla risk taşıyan market çalışanları, hakeza benzin istasyonlarında çalışanlar ve marketlere tedarikçilik yapan arkadaşlar... ve daha aklımıza gelmeyen bazı sektörler...

Unuttuk değil mi?

Bu arada bazı sektörlerde de iş garantisi olmayan, ve maalesef ekonomik çarkların durması yüzünden işsiz kalacak binlerce insan.

Adaletsiz bir şekilde dağıtılan maaş desteği...

Kim ne düşünür bilemem fakat görev sürem boyunca sosyal devlet anlayışı çerçevesinde özellikle iş yasasının uygulanması, emekçi haklarının savunulması, bunun yanında da küçük ve orta ölçekli işletmelere destek verilmesi için 15 aylık kısa bir sürede, eksiklerimiz olduğunun da kabul ettiğimin altını çizerek çaba sarfettik. Bu kadar kısa sürede ses getirecek bu adımları attıktan sonra şimdi ki döneme bakınca, hepsinin geride kaldığını görmek çok üzücü.
Sendikalaşmadan tutunda yerel işgücü çalışmalarına, vs vs çok şey yazılır ancak kim bilecek... ????

Başlattığımız geleneği devam ettiren kurumları selamlarken, ettirmeyen bir market çalışanının patronuyla olan diyaloğu aslında devletin devamlılığı sözünün lafta kaldığının en güzel örneği, bu diyalogla ben de bitiriyorum...

Çalışan patronuna sorar: efendim bu 1 mayıs yine kapalı mıyız?
Patronun cevabı: bu yıl böyle bir bilgi gelmedi bize, toplantıda yapılmadı, açığız.
Çalışan: Çeler gitti 1 Mayıs bitti...

Gün gelecek emek yine kazanacak!

Editör: TE Bilisim