Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Yayınladığı açıklama ile 1,500 TL ücret desteği ile ilgili açıklama yayınladı.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

"25 Mart 2020 tarihinde açıklanan Covid -19 tehdidiyle mücadelede alınacak önlemlerle ilgili tedbir ve destek paketinde yer alan 2020 yılı Nisan ve Mayıs ayları için İstihdam Destekleme Merkezi’nden işletmelerin devamlılığının ve istihdamın sürekliliğinin sağlanması amacıyla çalışanlara her ay için 1,500 TL ücret desteği sağlanması ile ilgili olarak , çalışmalar Bakanlığımız tarafından ivedilikle sürdürülmektedir.

Bu bağlamda, kapsamda olan sektörler, çalışanlar, ücret desteği uygulaması ve yöntemi ile ilgili çalışmaları yapmak üzere Başbakanlık , Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Maliye Bakanlığı ile Ekonomi ve Enerji Bakanlığı bürokratlarından oluşan bir komite kurulmuş olup; süratle yapılacak olan çalışmaların sonucu ve uygulama şekli ilerleyen günlerde kamuoyu ile detaylı bir şekilde paylaşılacaktır.

Bakanlığımız, çalışanların istihdamda sürekliliğinin sağlanması ve işverenlerimizin ekonomik zorlukların yaşandığı bu dönemde krizi en az hasarla atlatması için çalışmalarına devam etmektedir. İlerleyen günlerde ihtiyaç duyulan alanlarda yeni açılımlar, ilave destekler de devreye girebilecektir.

Ülke olarak geçtiğimiz bu zorlu süreçte, istihdam dinamiklerinin korunması hayati bir önem taşımaktadır. Bu çerçevede çalışanlarımıza ve işverenlerimize büyük sorumluluklar düşmekte; işverenlerimizin sağduyulu davranıp, mevcut çalışanlarını işten durdurmamaları ve mevcut durumlarını sürdürmeleri gerekmektedir.

Yaşanan zorlu sürecin atlatılması ile, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı sahip olduğu tüm kaynakları yeniden oluşturacağı istihdam teşvikleri ile tüm işverenlerin kullanımına sunacaktır."

Editör: TE Bilisim