Çatalköy Belediye Başkanı Mehmet Hulusioğlu,Kıbrıs Genç TV’de Muazzez Gazihan’ın hazırlayıp sunduğu ‘Gündem Özel’ programına telefonla bağlanarak koronavirüs salgını sürecinde ne gibi çalışmalar içerisinde olduklarına değindi. Hulusioğlu, koronavirüs salgını nedeniyle yaşanan olumsuz süreçte, bölgede dayanışma içinde olduklarına dikkat çekti.

Hulusioğlu,koronavirüs salgını sürecinde yapılan yardımlar ve hizmetler hakkında bilgi verdi.Çatalköy'de yaklaşık 400 tane haneye yardım da bulunduklarını söyleyerek en çok vatandaşlardan özellikle gıda yardımında talepde bulunduklarını dile getirdi. Özellikle belediyelerin işlevsel ve mali gücünü arttıracak düzenlemelere ihtiyaç olduğunu da vurgu yaptı.

Hulusioğlu, belediye katkılarından yapılan yüzde 25’lik kesintinin büyük bir kayıp olduğunu dile getirdi. Koronavirüs salgını nedeniyle alınan en büyük tedbirin maaş kesintileri olduğunu belirterek, “Devletin ciddi şekilde baştan yapılandırılması gerekir.  Meclis koronavirüs gündemiyle toplandı. Lütfen milletvekilleri elini vicdanına koyup, ‘Biz nerede yanlış yapıyoruz’ diye düşünsün” şeklinde konuştu.

Hulusioğlu, “Bu süreci atlatmak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” açıklamasında bulundu.

Editör: TE Bilisim