Resmi temaslar için Ankara’da bulunan Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Anıtkabir ile Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi’ni (ÖSYM) ziyaret etti.

Atatürk’ün ebedi istirahatgahı Anıtkabir’i ziyaret eden Bakan Çavuşoğlu, mozoleye çelenk koydu, Misak-ı Milli Kulesi’ne geçerek Anıt Özel Defteri'ni imzaladı.

Bakanlıktan verilen bilgiye göre, Kıbrıs Türk halkının Atatürk ilkeleri ışığında zor ve badireli mücadeleler ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni kurduklarını dile getiren Çavuşoğlu, Atatürk’ün yol gösteren ilkelerini rehber edinmeye devam edeceklerini kaydetti.

“Geçmişte olduğu gibi gelecekte de Anavatanımız Türkiye ile el ele, gönül gönüle vererek devletimizi daha da yüceltmek için durmadan çalışacağız.” ifadelerine yer veren Çavuşoğlu, Atatürk’ün gösterdiği yoldan asla ayrılmayacaklarına vurgu yaptı.

- ÖSYM ziyareti

Anıtkabir ziyaretinin ardından Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi’ni ziyaret eden Çavuşoğlu, ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün ile bir araya gelerek, heyetler arası görüşme gerçekleştirdi.

Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu burada yaptığı açıklamada iki kurumun karşılıklı olarak uyum içerinde çalıştığını belirtti.

Bu iş birliğinin artarak devamı için çalışacaklarını dile getiren Bakan Çavuşoğlu, ÖSYM’nin YKS ve YÖKDİL gibi birçok sınavı KKTC'de de gerçekleştirdiğine dikkat çekerek, ÖSYM’ye KKTC’de verdiği hizmetlerden dolayısıyla teşekkür etti.

Bakan Çavuşoğlu resmi ziyaretleri kapsamında ayrıca Hacettepe Üniversitesi’ni ziyaret ederek, Prof. Dr. Mehmet Cahit Güran ile görüştü.

Görüşmede, Kıbrıslı Türk öğrencilerin yükseköğrenime geçişleri esnasında Türkiye’de yaşadıkları sorunların giderilmesi ve ayrılan kontenjanların arttırılmasına yönelik görüş alışverişinde bulunuldu.

Bakan Çavuşoğlu Hacettepe Üniversitesi ziyaretinin ardından Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı Abdullah Eren'i ziyaret edecek.