Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Ankara’da gerçekleştirdiği resmi ziyaretlerin ardından Gazi Üniversitesi, Ankara Üniversitesi, Türk Hava Kurumu Üniversitesi ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Teknokent içerisinde bulunan SEBİT’i ziyaret etti.

KKTC Ankara Büyükelçisi Kemal Köprülü, Bakanlık Müsteşarı Aytunç Şirket ve Yükseköğrenim ve Dış İlişkiler Dairesi Müdürü Ziya Öztürkler’in de eşlik ettiği ziyaretler esnasında üniversite rektörleri ile bir araya gelen Çavuşoğlu, Kıbrıslı Türk öğrencilerin yükseköğrenime geçişleri esnasında Türkiye’de yaşadıkları sorunların giderilmesi ve ayrılan kontenjanların arttırılmasına yönelik görüş alışverişinde bulundu.

Kıbrıslı Türk öğrencilerin isimlerinin de bulunduğu Gazi Üniversitesi Şehitler Anıtı’nı da ziyaret eden Çavuşoğlu, Gazi Üniversitesi’nin Kıbrıs Türk Halkının gönlünde önemli bir yere sahip olduğunu ve bir çok mezun verdiğini belirterek, hayatını kaybeden mezunları onurlandıran Gazi Üniversite rektörlüğüne teşekkürlerini iletti.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Teknokent içerisinde bulunan SEBİT’te de inlelemelerde bulunan Bakan Çavuşoğlu, kurumun eğitim alanında öğrenci, öğretmen ve yöneticilere yönelik 21. yüzyıl yetkinliklerini kazandırmak adına yürüttüğü çalışmalar ve oluşturduğu Eğitim Bilişim Ağı (EBA) hakkında detaylı bilgi aldı.

Ziyaretlerinin ardından yaptığı açıklamada yükseköğrenimde sürdürdükleri önemli işbirliğinin devamlılığını sağlamak ve Kıbrıslı Türk öğrencilerin yaşadığı sıkıntılar ve Türkiye’den ülkemizdeki üniversitelere egitim almaya gelecek öğrenciler icin yapılacak iyilestirmeler adına YÖK ve üniversite rektörleri ile oldukça verimli görüşmeler gerçekleştirdiklerini belirten Çavuşoğlu, YÖK ile yapılan görüşmede görüşleriyle toplantıya katkı koyan YÖDAK Başkanı Akile Büke’ye ayrıca teşekkür etti.

Editör: TE Bilisim