Yurt içi ve yurt dışında kuru çay satışlarını artırmak için çalışmalarını yürüten Çaykur Genel Müdürlüğü ABD bayisi ile yapılan anlaşmanın ardından şimdide KKTC bayisi ile masaya oturdu. ÇAYKUR Genel Müdürü Ekrem Yüce çay satışlarını arttırmak için yoğun bir faliyet içerisinde olduklarını belirterek “İç piyasada, soğuk çay ve yurt dışı satışlarımızı arttırıcı tedbirlimiz yoğun bir şekilde devam ediyor. Bu kapsamda Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti bayimiz Ekin Adademir ile 2019 yılı ilgili satış programımızı ve satış planlarımızı birlikte planladık. Yapılan protokol ile yavru vatandaki pazar payının yüzde 50 daha artacağını düşünüyoruz” dedi.

2007 yılında 10 ton ile başlayan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki satışların her yıl artarak 200 tonlar seviyesine geldiğini belirten Genel Müdür Yüce “Ürünlerimizin satışınıyüzde 50 arttırarak Kıbrıs’taki hedeflerimizi bu şekilde daha kalıcı daha emin adımlarla sürdürmeye gayret göstereceğiz. Yani Kıbrıs’taki 200 ton rakamını yüzde 50 artışla 300 tona çıkartacak olan anlaşma protokolünü imzalıyoruz. Soğuk çayda da 500 bin litreye çıkmışlardı. Bu rakamı da yüzde 100 arttırarak 1 milyon litrenin satış anlaşması protokolünü imzaladık. Oradaki kardeşlerimizle ürünlerimizi daha çok paylaşmayı, daha çok tüketmelerini sağlamayı, şifa niyetine büyük bir keyifle içmelerini, içerken de biz kardeşlerini hayırla yad etmelerini istirham ediyorum” açıklamasında bulundu.

10 yıldır ÇAYKUR’la çalıştıklarını belirten ÇAYKUR’un Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti bayisi Ekin Adademir de “Biz ÇAYKUR ile birlikte 10. yılımızı dolduruyoruz. Rize’de bizim artık ekmek yediğimiz, birlikte çalıştığımız bir yer. Rizelilerin ürettiği bu güzelliğe Kıbrıs’a taşıyarak Kıbrıs’taki vatandaşlarımıza, turistlerimize ve misafirlerimize tattırdığımız için keyif ve mutluluk duyuyoruz.  Önümüzdeki yıl için gerçekten çok büyük bir hedef koyduk. 200 tondan 300 tona çıktık. Bu belki Türkiye için küçük bir rakam ama 250 bin nüfuslu bir ülke için çok büyük bir rakam. Gönül rahatlığıyla sözleşmeyi imzalıyorum. Biliyorum ki arkamda ÇAYKUR var Ekrem Bey var Rize var hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Editör: TE Bilisim