Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği (KTÇB), Eskişehir Tarım 2019 Tarım, Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı’na katıldı.

Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği’nden yapılan açıklamada, 4-8 Eylül arasında gerçekleştirilen fuara katılan 40 kişilik heyetin tarımla ilgili birçok teknolojiyi ve yeniliği yerinde görme fırsatı bulduğu belirtilirken, üreticilerin elde ettikleri bilgileri ve teknolojileri ülke tarım sektörüne kazandırmak için ellerinden gelen gayreti gösterecekleri kaydedildi.

KTÇB Genel Başkanı Hüseyin Çavuş Kelle, misyonlarının sadece üreticilerin haklarını korumak olmadığını, üreticilerin gelişimlerine de katkı sağlamayı hedeflediklerini belirterek, bu tür organizasyonlara yönelik çalışmalarını artırarak devam edeceklerini ifade etti. 

Fuarlara katılan üreticilerin ülke dışındaki tarımsal destekleme modellerini de yerinde görme fırsatı bulduğunu kaydeden Kelle, özelde kırsal ve tarımsal genelde ise ülkesel kalkınmanın formülünün doğru ve zamanında yapılan destekleme modellerinde saklı olduğunu belirtti.

Açıklamasında, üreticilerin hak edişlerine de atıfta bulunan Kelle üreticilerin 2018-2019 üretim yılına ait hak edişlerinin nisanda ödenmesi gerekirken, eylül ayının ilk yarısına gelindiği halde halen ödenmediğini de sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilisim