Cumhuriyet Meclisi Başkanı Teberrüken Uluçay, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama etkinlikleri çerçevesinde Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı’na bağlı 28 ilkokulda öğrenim gören 28 çocuğu kabul etti.
Meclis Mavi Salonu’nda gerçekleşen kabulde Uluçay, 23 Nisan’ın Kıbrıs Türk halkı için de çok önemli olduğunu ifade ederek Ulu Önder Atatürk’ün bugünü çocuklara armağan ettiğini anımsattı.
Meclis’ten yapılan açıklamaya göre, çocukların Cumhuriyet Meclisi’nde olmalarından büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Uluçay, ülkenin geleceğini çocukların yaratacağını, kendilerine düşen görevinde ülkede onların geleceğini huzurlu, güvenli ve barış içerisinde sağlamak olduğunu söyledi.


Uluçay, bu çerçevede ellerinden geleni yapmaya devam edeceklerini vurgulayarak: “Sizler rahat olun. İçiniz huzurlu olsun. Ülkemizin geleceği sizlerin elinde çok daha emin ellerde büyüyerek gelişecektir. Sizler için de, geleceğimiz için de çok daha iyi imkanlar sağlanacaktır” dedi.
Konuşmasında Meclis ve Meclis’in işleyişi ile ilgili çocuklara bilgiler de veren Uluçay, ülke demokrasisinin en güzel örneğini Meclis çatısı altında görülebileceğine işaret etti.
Uluçay, Meclis’e bugünün çocuklarının ileriki zamanlarda katacağı katkılarla ülkenin daha iyi noktalara geleceğine olan inancını dile getirdi.
Kabulde Başkan Uluçay, öğrencilerin sorularını da yanıtlarken, çocuklar Meclis genel Kurul salonunu da gezdi.