ERHÜRMAN: “GENÇLER AKTİF BİR ŞEKİLDE SAHADA OLMALI”

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Gençlik Örgütü, geçtiğimiz gün 16. Olağan Kurultayı’nı gerçekleştirerek, başkanlığa Bertu Dedeler’i seçti. 

CTP’den yapılan açıklamaya göre bir önceki dönemde örgüt sekreterliği görevini yürüten yeni başkan Bertu Dedeler, görevi 15. Dönem Gençlik Örgütü Başkanı Şehan Tomgüsehan’dan devraldı. 

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası’nın konferans salonunda gerçekleştirilen CTP Gençlik Örgütü 16. Olağan Kurultay’a, CTP Genel Başkanı ve Başbakan Tufan Erhürman, Genel Sekreter Erdoğan Sorakın, MYK üyeleri, milletvekilleri ve genç üyeler katıldı.

Kurultayda Gençlik Meclisi’nde görev yapacak 30 kişi de belirlendi. CTP Gençlik Örgütü’nün olağan kongresine Kıbrıs’ın güneyinden EDON Genel Sekreteri Christos Christofias da katılarak konuşma yaptı. 

ERHÜRMAN: “GENÇLERİMİZ AKTİF BİR ŞEKİLDE SAHADA OLMALI”

Gençlik Örgütü’nün 16. Olağan Kurultayı’na katılarak konuşma yapan CTP Genel Başkanı ve Başbakan Tufan Erhürman, gençlerin aktif bir şekilde sahada olması gerektiğini belirtti. 

Bu ülkede yaşayan yurttaşların büyük bir çoğunluğunu gençlerin oluşturduğunu dile getiren Erhürman, bu gençlere ulaşarak parti politikalarını anlatmak gerektiğini vurguladı. 

“SOL POLİTİKA SADECE SOKAKTADIR”

Bu konuda Gençlik Örgütü’ne büyük görevler düştüğünü dile getiren Erhürman, “Sol politika, sadece sokaktadır. Eylemlerin dışında da insanlarla iç içe olmalıyız. Gençlerimizin gelip bu partiyi devralma görevi vardır. Bunun için gençler kendilerini hazırlamalıdır. Hükümet sürecimizde gençlerimizle birlikte çeşitli çalışmalar yapacağız” diye konuştu. 

TOMGÜSEHAN: “ADANIN BİRLEŞMESİ OLMAZSA OLMAZIMIZDIR”

Gençlik Örgütü eski Başkanı Şehan Tomgüsehan, görevi devralan genç yoldaşların toplumu daha demokratik, daha aydın, daha eşitlikçi ve birleşik Kıbrıs’a götürmek için çalışacaklarına olan inancını belirtti. 

Parti büyüklerinin aşındırdığı yolu gençlerin daha ileriye götüreceğini kaydeden Tomgüsehan, “Partimizin ve hükümetin icraatlarını herkese anlatacağız. Kıbrıs sorununda masaların bozulup yeniden kurulmasından bıktık. Adanın birleşmesi bizim olmazsa olmazımızdır. CTP Gençlik Örgütü üyeleri bu konuda çalışmakla yükümlüdür” ifadelerini kullandı. 

DEDELER: “YAŞAMIN HER ALANINDA GENÇLERLE İÇ İÇE OLACAĞIZ”

CTP Gençlik Örgütü Başkanlığı’na seçilen Bertu Dedeler de Kıbrıslı Türk gençliğinin sesini duyurmak için her dönem olduğu gibi geçtiğimiz dönemde de hem kıtasal hem de kıtalararası organizasyonlara katılarak birçok önemli başarılara imza attıklarını, istedikleri sonuçlara ulaşabilmek için sadece seçim dönemi değil, yaşamın her alanında gençlerle iç içe olacaklarını söyledi. 

Dedeler, içe dönük politikaların konuşulduğu bu dönemde CTP’li gençler ve Gençlik Örgütü’nün tarihsel misyonu olarak her hareketini ve düşüncesini, “Kıbrıs’ta barış engellenemez” şiarı üzerine kuracaklarını vurguladı.

CTP Gençlik Örgütü’nün genel kurulunda Gençlik Meclisi şu üyelerden oluştu: 

“Barış Önel, Çağkan Kabataş, Berkay Çobanoğlu, Reyhan Soyseven, Direnç Berksel, Simge Alıcı, Hüseyin B. Özkader, Bolkan Bardak, Hüseyin Aytaç, Melis Yaba, Uygar Küçüksu, Ramadan Küçüksu, İmran Kunduracı, Selim Aydın, Hüseyin Sencar, Erol Adem, Hasan Kobat, Hasan Oğuzkan, Buse Güzelay, Çağrı Çelikkanat, Veli Ardıç, Hasan Cankoy, Reşit Çakıcısoy, Pembe Ilgar, Tufan Vudalı, Mustafa Sipahi, Asım Kartal, Sadi Erdendoğ, Orcan Saygılı, Halil Uskuri.”