“TÜM TOPLUMU KUCAKLAYACAK BİR HÜKÜMET”

 

CTP Parti Meclisi de oybirliğiyle Genel Başkan Tufan Erhürman’ı hükümet kurma çalışmalarını ileriye götürme konusunda yetkilendirdi.

 

CTP Parti Meclisi oybirliğiyle Genel Başkan Tufan Erhürman’ı hükümet kurma çalışmalarını ileriye götürme konusunda yetkilendirdi.

Toplantının ardından konuşan Erhürman, toplantıda CTP Parti Meclisi olarak hangi bakanlığın kimde olacağı noktasında fazla vakit harcamadıklarını çünkü 4’lü koalisyonu ülkenin ihtiyacı olan bir model olarak gördüklerini ifade etti. Erhürman, bu öncelik düşünülerek alınan kararın herkese hayırlı olmasını diledi.

Erhürman, kendilerinin bir süredir görüşmeleri sürdürdüklerini, büyük ölçüde de uzlaşmaya vardıklarını, geriye kalan ufak tefek noktaları da çözerek bir an önce hükümet programını hazırlayarak Cumhurbaşkanı’na sunmak ve süreci başlatmak istediğini söyledi.

 

Birçok konuda zaten geç kalındığını, bütçenin bunların başında geldiğini, bundan sonraki zamanı çok etkili kullanıp süratle sonuçlandırarak ülkenin ihtiyaçlarını gidermek gerektiğini dile getiren Erhürman, “Umarım 4’lü koalisyon hepimizin arzu ettiği gibi yep yeni bir sayfa açar ülke gündeminde” dedi.

Erhürman, açılan bu yeni sayfada etkili bir hükümet, hizmetlerin gerçekten hak edildiği gibi halka sunulduğu, hukukun üstünlüğünün, demokrasinin, eşitliğin hayata geçtiği, toplumda gruplaşmanın parçalanmanın değil bütünleşmenin, tüm toplumu kucaklayacak bir hükümetin hayata geçirilmesini umduğunu söyledi.

İlk kez böyle 4’lü bir koalisyon hükümetinin denendiğini ifade eden Erhürman, “Önemli olan kaç partiden oluştuğu değil ilkeler üzerinde anlaşabilmektir” dedi.

 

Erhürman, açıklamalarının ardından basın mensuplarının sorularını da yanıtlayarak, ilk görüşmelerinden itibaren 4 partinin Kıbrıs Sorunu konusundaki politikalarının farklı olduğunu ve Kıbrıs Konusundaki müzakereleri Cumhurbaşkanı’nın yürütmesi, hükümetin bu konuda politika üretmemesi noktasında uzlaştıklarını söyledi.