“BU GİDİŞ GİDİŞ DEĞİL”

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, akıl yolunda, makuliyet içerisinde buluşmanın çarelerini zorladığını ifade etti. Akıncı, “Çünkü, bu gidişin gidiş olmadığını görüyorum. Kıbrıs’ı yeni gerginliklere doğru sürüklemekte olduğunu görüyorum ve bundan dolayı tarihsel bir sorumluluk duygusu ve bilinci içerisinde bazı girişimler yapıyorum, bunları da kamuoyuyla paylaşıyorum. Bunlar ne ölçüde başarılı olabilecek göreceğiz” dedi.

 

II.  Yerbilimleri Kongresi’nin açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Kıbrıs Konusunda değerlendirmelerde bulundu.

Cumhurbaşkanı Akıncı, Doğu Akdeniz’de bölge ülkeleri ve Kıbrıs’ın iki toplumu arasında işbirliği olanağı yaratması ve refah getirmesi gereken bir konunun gerginlik ve tansiyon ürettiğini, bunun örneklerinin yaşandığını, yeniden gerginlik yaşanma potansiyelinin büyük olduğunu söyledi.

Akılcı davranılırsa çok mantıklı çözümler üretmenin mümkün olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Akıncı, “Bundan Kıbrıs’ın her iki toplumunun bütün insanlarının ve bölge ülkelerinin, Türkiye ile Yunanistan arasındaki ilişkileri de iyileştirmeye yarayacak, Türkiye-AB ilişkilerine de bir nebze olsun belki de katkıda bulunacak formüller üretmek mümkündür” dedi.

Cumhurbaşkanı Akıncı, BM Genel Sekreterliği’nin Kıbrıs konusunda tarafların nabzını yoklamaya dönük, geçici bir görevlendirme yapacağını, buna olumlu görüşlerini bildirdiklerini de belirtti.

Editör: TE Bilisim