“KADIN KUTSAL BİR VARLIK”

 

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Cumhurbaşkanlığı’nda resepsiyon düzenlendi. Resepsiyonda konuşan Cumhurbaşkanı Akıncı, kadının emek, alın teri ve uğraş anlamına gelen, hayatın her alanında var olan ve emeğini esirgemeyen kutsal bir varlık olduğunu söyledi.

 

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Cumhurbaşkanlığı’nda resepsiyon düzenlendi. Etkinliğe soğuk havaya rağmen yoğun ilgi olurken, Cumhurbaşkanı Akıncı konukları kapıda karşılayarak kutladı.

 

Cumhurbaşkanı Akıncı resepsiyonda yaptığı konuşmada, kadının emek, alın teri ve uğraş anlamına gelen, hayatın her alanında var olan ve emeğini esirgemeyen kutsal bir varlık olduğunu söyledi.

 

Cumhurbaşkanının eşi Meral Akıncı da, kadınlarla Cumhurbaşkanlığındaki etkinlikte buluşmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek, BM’nin kadınlarla ilgili mesajını okudu. “Şimdi zamanıdır, zaman şimdidir” diyen Meral Akıncı, bu yıl kadın hakları, eşitlik ve adalet için küresel bir hareketlenmenin söz konusu olduğunu belirtti.

 

Dünya üzerindeki toprakların yüzde 20’sinden azının kadınlara ait olduğunu ifade eden Akıncı, kadınlarla erkekler arasındaki ücret farkının kentlerde yüzde 23, kırsal alanlarda yüzde 40’lara ulaşabildiğini aktardı.

Editör: TE Bilisim