Girne-Değirmenlik dağ yolunda bir iş aracı devrildi. Kazada 3 kişi yaralandı. Kazada yaralanan Muhammed İmdatullah’ın yoğun bakım servisine alındığı, diğer 2 yaralının ise acil serviste tedavilerinin devam ettiği bildirildi.

 

Girne-Değirmenlik dağ yolunda bir iş aracının devrildiği trafik kazasında üç kişi yaralandı. Polis Basın Subaylığı’nın açıklamasına göre, Değirmenlik istikametine seyreden Tüfekçi Ltd'e ait Kartal Taşkal (E-46) yönetimindeki HG 086 plakalı beton dökme pompası, sağa meyilli virajda kontrolden çıkarak yolun solundaki bankete devrildi.

Kazada yaralanan sürücü Kartal Taşkal yanında yolcu olarak bulunan Harun Yaltılıgil (E-19) ve Muhammed İmdatullah'ın (E-26) Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne kaldırıldığı ve polis soruşturmasının sürdüğü belirtildi.

3 İŞÇİ DE KAÇAK ÇIKTI !

“GEREKEN YAPTIRIM UYGULANACAK”

Öte yandan Çalışma Dairesi, kazada yaralanan 3 işçinin de kaçak olduklarını açıkladı.

Çalışma Dairesi Müdürü Yusuf Önderol yazılı açıklamasında, Kartal Taşkal’ın çalışma izninin 2 yıl önce iptal edildiği, Harun Yaltılıgil ve Muhammed İmdatullah’ın ise Çalışma Dairesi’nde hiçbir kayıtları bulunmadığının tespit edildiğini, olayla ilgili tahkikatın tamamlanmasıyla Daire tarafından ilgili yasal mevzuat uyarınca gereken yaptırımların uygulanacağını belirtti.

Açıklamada şunlar ifade edildi:

“Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı Çalışma Dairesi’nin yaptığı inceleme sonrasında, Kartal Taşkal’ın 5 Aralık 2015 tarihinde çalışma izni işveren tarafından iptal edilmiştir (kaçaktır). Diğer iki yaralı olan Harun Yaltılıgil ve Muhammed İmdatullah’ın ise Çalışma Dairesi’nde hiçbir kayıtları bulunmamaktadır.

Çalışma Dairesi ile Polis Genel Müdürlüğü’nün konuyla ilgili tahkikatı devam etmektedir. Tahkikatın tamamlanmasıyla; Daire tarafından ilgili yasal mevzuat uyarınca gereken yaptırımlar uygulanacaktır.”