Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) 1 Ekim 2017 ve 30 Eylül 2018 tarihlerini kapsayan Nature Index 2018 sıralamasında toplamda 2.11 FC puanı (toplam 5 yayın) ile Türkiye Üniversiteleri arasında 8. sırada yer aldı.

DAÜ’den yapılan açıklamada, üç yıldır üst üste Nature Index’de Türkiye üniversiteleri arasında ilk ona girmeyi başaran DAÜ’nün, istikrarlı başarısını sürdürdüğü belirtildi.

NATURE Index 2018 sıralamasında DAÜ Fen ve Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyelerinden, Prof. Dr. Mustafa Halilsoy, Doç. Dr. S. Habib Mazharimousavi, Yrd. Doç. Dr. Tugçe Karaderi, Yrd. Doç. Dr. Ali Övgün ile doktora öğrencisi S. Danial Forghani ve Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Huriye Nursel Elçioğlu’nun yazdığı yayınlar da belirtiliyor.

Öte yandan Nature Index 2018 sıralamasında yayınladıkları yayınlarla DAÜ’nün sıralamada yer almasını sağlayan öğretim üyeleri, DAÜ Fen ve Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Ali Özarslan eşliğinde DAÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Osam’ı makamında ziyaret etti.

Ziyaret sırasında öğretim üyelerini gönülden tebrik ettiğini bildiren Prof. Dr. Osam, DAÜ’nün başarılarının her gün artarak devam edeceğini kaydetti.

  

Editör: TE Bilisim