Trafikteki sürücülerin uyuşturucu madde etkisi altında araç kullanıp kullanmadıklarının tespit edebilmeye yönelik yasal düzenlemeye gidiliyor.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan, hazırladıkları trafikte uyuşturucu testlerinin yapılmasını öngören yasa değişikliği önerisi hakkında Başbakan Ersin Tatar’ı bilgilendirdi.

Trafik Polis Müfettişi Cevdet Demirel’in de yer aldığı toplantıda, Demirel; "polisinde katkısıyla çalışmaların hızlı bir şekilde tamamlandığını" ifade etti.

Demirel; "2018den beri 5 bine yakın sürücünün ehliyetine alkolden el konurken, uyuşturucu madde tesiri altında araç kullanımının denetimi konusunda maalesef yasada noksanlıklar vardı, bu çalışma sayesinde söz konusu eksiklik giderilecek ve polis azami oranda bu denetimi da yerine getirmeye çalışacak” dedi.

Medya ya da büyük görev düştüğünü vurgulayan Trafik Polis Müfettişi Demirel, işin caydırıcılık noktasında medya,basın yayınlarının da önemli olduğuna inanıyoruz”dedi. Yargının da önemine vurgu yaparak “mevcut yasadaki asgari ücretin 5 katına kadar para cezası ve iki yıl hapislik cezası gibi  cezaları da uygulamaları önemli rol oynayacak” açıklamasında bulundu.

Editör: TE Bilisim