Demokrat Parti (DP), 23 Ocak 2022’de yapılacak Milletvekilli Erken Genel Seçimi için aday belirleme ve sıralama seçimi gerçekleştiriyor.

DP Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamaya göre, Başkent Lefkoşa’da Sanayi Odası’nda bu sabah başlayan ön seçimde ilk kez DP tarafından çağın normlarına uygun bilgisayar sistemi ile oy kullanma işlemi yapılıyor.

DP Genel Başkan Fikri Ataoğlu'nun delege seçimleri öncesi yaptığı konuşma ile başlayan oy kullanma işlemi bu gece saat 22.00'a kadar devam edecek.

Ataoğlu, katılımın ve ilginin yüksek olduğu aday belirme seçiminde yaptığı konuşmada DP  üyelerine ilgi ve bağlılıklarından dolayı teşekkür etti. 

“DP GELENEĞİ İLE DEĞERLERİ İLE GELECEĞE YÜRÜYOR..”

DP Genel Başkani  Fikri Ataoğlu basına yaptığı açıklamada, Demokrat Parti'nin geleneksel,köklü geçmişi ve DP ruhu ile ortaya koyduğu yenilikçi vizyon sonucu, istikrar ve güven isteyenlerin çekim merkezi olduğunu söyledi.

Ataoğlu, " Pandemi koşulları çerçevesinde aday adaylığı ve sıralama seçimini yapıyoruz. İlk kez elektronik ortamda bir seçim gerçekleştiriyoruz. Demokrat Parti olarak ilerleyen günlerde ekonomik anlamda yapmayı arzuladığımız manifestoyu da yakında yayınlayacağız. Demokrat Parti, artık bir kitle partisi olarak hareket ediyor. Atılması gereken adımları hep birlikte atacağız. Aday adayı olan arkadaşlarıma ve destek veren herkese teşekkür ederim. Tüm aday adaylarımız bizler için ayrı bir değerdir. Geçmişte olduğu gibi buğünde değerlerimiz ile Geleceğe, yenilikçi vizyonumuzla hep birlikte yürüyoruz” diye konuştu.

ATAOĞLU VE DENKTAŞ'TAN BİRLİK BERABERLİK MESAJI

Açıklamaya göre, oy kullanmaya gelen DP eski Genel Başkanı ve halen  Milletvekili olan Serdar Denktaş ile DP Genel Başkanı Fikri Ataoğlu DP demokrasi şöleninde "birlik, beraberlik" mesajı verdi.

Serdar Denktaş, "Milletvekili adaylığı için yarışan DP’lilerin heyecanı uzaktan bile anlaşılıyor. Çok zor bir dönemden geçiyoruz. Hoşgörülü bir yaklaşım tarzıyla hareket etmemiz gerekiyor. Başarılar diliyorum, hayırlı olsun’ dedi.

Editör: TE Bilisim