Baf Türk Birliği, Karadeniz Kültür Derneği ve Alevi Kültür Merkezi, 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramını kutladı. 
Baf Türk Birliği’nden “yine sokaklarda kutlayacağımız 1 Mayıs’ların umuduyla” başlığıyla yayımlanan 1 Mayıs mesajında, dayanışma, emek ve direnişin öneminin en çok anlaşıldığı günlerde olunduğuna işaret edildi. 
Açıklamada, şunlar kaydedildi:
“Tüm dünyanın ve ülkemizin içinden geçtiği bu zor günlerde en başta sağlık emekçileri olmak üzere salgın süresince çalışmaya devam eden emekçilere Baf Türk Birliği olarak teşekkür ediyoruz. 
Haksızlığın, eşitsizliğin, adaletsizliğin olmadığı, emeğin sömürülmediği, aydınlık ve eşit bir dünyayı göreceğimiz günlerin geleceği umuduyla, tüm emekçi kardeşlerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutlarız.”
KARADENİZ KÜLTÜR DERNEĞİ 
Karadeniz Kültür Derneği de, toplumların belkemiği olan, alın teriyle üreterek ülke ihtiyaçlarına çok büyük katkı koyan işçilerin bayramı olan 1 Mayıs İşçi Bayramının ülkede de bir şölen olarak kutlandığını kaydetti. 
“Unutulmasın ki emek en yüce değerdir” denilen açıklamada, “Özel sektör çalışanlarının sendikalaşması önündeki engellerin kaldırılması dileğiyle tüm işçi kardeşlerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününü sağlık, mutluluk ve başarı dileklerimle kutlarız” ifadeleri kullanıldı.  
ALEVİ KÜLTÜR MERKEZİ
Alevi Kültür Merkezi de, “1 Mayıs İşçi ve Emekçilerin Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Gününü” selamladı. 
Açıklamada, küresel düzeydeki Covid-19 salgını nedeniyle yaşanan olağan dışı koşulların, tüm dünyada olduğu gibi ülkede de işçi ve emekçi bayramı 1 Mayıs’ın meydanlara çıkarak coşkuyla kutlanmasına olanak vermediği belirtildi. 
“Bu koşullar altında meydanlarda olamasak da tüm dünya emekçileri gibi biz de emek ve dayanışma günü 1 Mayıs’ın coşkusunu ve mücadele azmini yüreğimizde yaşıyoruz” denilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi: 
“Alevi Kültür Merkezi her zaman olduğu gibi bu süreçte demokrasi, insan hakları, sosyal adalet,  eşitlik, hukuk, emek mücadelesini toplumu adına sürdürmüştür. Yaşamın başladığı günden bu güne kadar emek vardı ancak 1889 başlayan örgütlü mücadele kapitalizmin en acımasızlığına rağmen dünyada ve bizim coğrafyamızda da mücadele ve dayanışma ruhu ile devam etmemektedir. Ülkemizdeki  ekonomik, sosyal ve siyasi yapının her geçen gün kötüye gitmesiyle işçi ve emekçinin  emeğinin karşılığına, haklarına göz dikenler bilmelidirki ne halkımız ne işçimizin  bu örgütlü  mücadelesine engel olamayacaktır.”

Editör: TE Bilisim