Lefkoşa Türk Belediyesi, 21 Mart Dünya Down Sendromu Günü nedeniyle Çorabını Gey da Gel” sloganıyla “Down Sendromu 2. Farkındalık Yürüyüşü” düzenledi. Etkinlikte konuşan Belediye Başkanı Mehmet Harmancı, “özel gereksinimli bireylerin eğitim hakkının garanti altına alınması” gerektiğini vurguladı.

Lefkoşa Türk Belediyesi, 21 Mart Dünya Down Sendromu Günü nedeniyle Çorabını Gey da Gel” sloganıyla “Down Sendromu 2. Farkındalık Yürüyüşü” düzenledi.

LTB Gençlik Meclisi Engelsiz Masası tarafından düzenlenen yürüyüş, “Gerçek Dostlar Kromozon Saymaz. Down Sendromu Hastalık Değil Farklılıktır” sloganıyla yapıldı. Katılımcıların Down Sendromu’na dikkat çekmek için renkli çoraplar giydiği yürüyüşün ardından Başbakanlık ışıkları bölgesinde konserler ve gösteriler yer aldı.

Etkinlikte, LTB Haspolat Çocuk Modern Dans Ekibi, LTB Engelsiz Dans Grubu gösterisi, Jimnastik Federasyonu karma jimnastik gösterisi, Yükselen Deniz müzik dinletisi, Algım Lirik Dans Grubu, Nafiz Dölek ve Orkestrası ve İstanbul’dan Tomurcuk Vakfı Resim Sergisi yer aldı.

Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı, etkinlikte yaptığı konuşmada, Down Sendromu ile ilgili farkındalığın LTB Gençlik Meclisi tarafından geçen yıl uyandırıldığını, 2017’ye göre Down Sendromuna karşı farkındalığın arttığını, bunun birlikte çalışmanın bir sonucu olduğunu söyledi.

Editör: TE Bilisim