“DP HALKIMIZIN GELECEĞİNİ SEÇTİ”

 

Demokrat Parti Parti Meclisi toplantısında 67 “evet”, 15” “hayır” oyuyla Cumhuriyetçi Türk Partisi Halkın Partisi Toplumcu Demokrasi Partisi ve DP’nin yer alacağı dörtlü koalisyona onay verdi.

 

 

Demokrat Parti Parti Meclisi toplantısında 67 “evet”, 15” “hayır” oyuyla Cumhuriyetçi Türk Partisi Halkın Partisi Toplumcu Demokrasi Partisi ve DP’nin yer alacağı dörtlü koalisyona onay verdi.

Denktaş, 2 saat süren genişletilmiş Parti Meclisi toplantısının ardından hem değerlendirmelerde bulundu hem de soruları yanıtladı. Dörtlü koalisyonun ülkeye hayırlı olmasını dileyen Denktaş, bu hükümetin icraat hükümeti olacağını söyledi, “Dörtlü koalisyon konusundaki baskılar, yönlendirmeydi, manipülasyondu, algı operasyonuydu” dedi.

 

“Bu akşam hem ülkemiz hem halkımız için çok önemli bir karar aldık. Bu kararı alırken siyasal kutuplaşmadan değil, toplumsal birlik ve beraberlikten ayrımcılıktan değil herkes için daha iyi bir ülke yaratabilmekten yana taraf olduk. Önümüzdeki seçenekleri değerlendirdiğimiz zaman bir tarafta belki bize vaat edilen daha fazla bakanlık, daha fazla imkan vardı. Ancak partimiz bunu seçmedi. DP, özgürlükçü, eşitlikçi ve demokratik duruşunu bu devletin itibarının yeniden yükseltilmesini, halkımızın geleceğini ve refahı seçti. Daha fazla özgürlük, daha fazla demokrasi, daha fazla insan hakları için çalışmaya devam edeceğiz.”

Denktaş, bir soruya verdiği yanıtta, “Hepimiz biliyoruz ki koalisyonlar 5 yılı dolduramıyor. Ya hükümet değişikliği oluyor, ya da erken seçime gidiliyor. Uyum içinde çalışmayı başarırsak gidebildiği yere kadar gidecek. İnşallah 5 yıl gider” dedi.

DP’nin üçlü değil dörtlü koalisyonda yer almasının “intikam” mı olup olmadığının sorulması üzerine Denktaş, “İntikam diye düşünmeyin. Partilimde bir güven bunalımı var mı, evet vardır. Kararda bunun da önemli bir etkisi oldu diye düşünüyorum” dedi.

UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün’ün dörtlü koalisyonla ilgili “sivil darbe” değerlendirmesinin sorulması üzerine Denktaş, “Hayır, bu sivil bir darbe değildir. Kendisine hiç hükümet kurma şansı verilmeseydi, bu söylemine katılırdım ama hükümet kurma imkanı verildi, partilerle görüştü, önerilerini yaptı. Bu karara herkesin saygı duyması gerek” dedi.

Dörtlü koalisyonda ilk icraatın ne olması gerektiğinin sorulması üzerine Serdar Denktaş, “Önce hükümet programı sonra bütçe” dedi.

Kabinenin ne zaman oluşacağı konusundaki soruya karşılık Denktaş, önce hükümet kurulması için görev verileceğini, kabineye daha sonra karar verileceğini ve sunulacağını belirtti.

Denktaş, bu hükümetin Dışişleri Bakanı da dahil Kıbrıs konusuna müdahil olmayacağını belirterek, “Her parti ayrı ayrı gerek Meclis’te gerek kamuoyunda kendi görüşlerini savunmaya devam edecek. Bu hükümet Kıbrıs sorunuyla ilgili değil, içle ilgili bir hükümet olacak” dedi.

Öte yandan toplantıda, 7 Ocak’taki erken genel seçime katılmayan Mustafa Arabacıoğlu’nun PM üyeliğinin devamı konusunda da karar alındı. Denktaş’ın “Buna itirazı olan var mı?” sorusuna DP’liler alkışla karşılık verdi. Arabacıoğlu’nun PM üyeliği sürecek.