Kıbrıs Türk Tabipler Birliği Başkanı Dr. Özlem Gürkut, Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Hastanesi’ndeki tıbbi malzeme ve ilaçlarla ilgili iddiaları sosyal medya hesabından yanıtladı.

Gürkut açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Bu dönemde tüm ülkelerde tıbbi cihaz, malzeme ve ilaçların sınırların dışına çıkartılması yasak veya izne tabidir. Ülkemize giren ve/veya çıkan bu tür malzemelerin denetimi Sağlık Bakanlığı ve hükümetin sorumluluğundadır.

Sağlık Bakanlığı tarafından sık sık yeterli tıbbi malzeme stoklandığına dair açıklamalar yapılmakla birlikte bugüne dek bakanlığa nereden, ne kadar ve hangi tür tıbbi malzemelerin satın alındığı veya bağış olarak kabul edildiği, bunların ne şekilde kullanıma sunulduğu şeffaf bir şekilde ayrıntılı olarak açıklanmalıdır.

BNDH Yönetim Kurulu tarafından yapılan inceleme sonucu hastane eczanesine teslim edilen tıbbi malzeme ve ilaçların kayıtlarının titizlikle tutulduğu, kime ve ne miktarda dağıtım yağıldığı ve kalan stok miktarının düzenli olarak denetlendiği açıklanmıştır. Yapılan incelemede herhangi bir açık veya suistimale rastlanmadığı belirtilmemiştir.”

Editör: TE Bilisim