ÇAVUŞOĞLU

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Kıbrıs Türk Halkının Varoluş ve Özgürlük Mücadelesi Lideri Dr. Fazıl Küçük’ün, milli mücadele yıllarında topluma öncülük etmiş, ömrünü Kıbrıs Türk halkının varlığını, kimliğini korumaya adamış büyük bir devlet adamı olduğunu vurguladı.
Çavuşoğlu, Küçük’ün 37’nci ölüm yıldönümü dolayısıyla yayımladığı anma mesajında, halktan biri olarak halk için siyaset yapan, yardımsever, mütevazi ve yüreği insan sevgisi dolu kişiliğiyle Kıbrıs Türk halkının gönlünde özel bir yere sahip olan lider Dr. Küçük’ün, en sıkıntılı dönemlerde topluma önderlik ettiğini, direnişin sembolü olduğunu kaydetti. 
“Dr. Küçük’ün geçmişte başlattığı ve Kıbrıs Türk halkının yolunu aydınlatan mücadelesi, gelecek için çok önemli bir yol gösterici olmuştur. O’nun özgürlük ve varoluş mücadelesindeki duruş ve düşüncelerinin takipçisi olmaya devam edeceğiz” diyen Çavuşoğlu, Küçük’ü vefatının 37.yıldönümünde rahmet ve minnetle andığını, aziz hatırası önünde saygıyla eğildiğini ifade etti.

AMCAOĞLU

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Olgun Amcaoğlu, Varoluş ve Özgürlük Mücadelesi Lideri Dr. Fazıl Küçük’ün Kıbrıs Türk halkının yolunu aydınlatan ışığını asla söndürmeyeceklerini kaydetti.

Bakan Amcaoğlu, Kıbrıs Türk Halkının Varoluş ve Özgürlük Mücadelesi Lideri Dr. Fazıl Küçük’ün 37’nci ölüm yıldönümü nedeniyle mesaj yayımladı.

Bakan Amcaoğlu, Dr. Fazıl Küçük’ün, milli mücadelemiz yanında, milli eğitimimize de büyük değer veren biri olduğunu hatırlatırken, “ömrünü Kıbrıs Türk halkının varlığına ve kimliğini korumaya adamış büyük devlet adamı Dr. Fazıl Küçük’ü saygı ve özlemle anıyoruz” dedi.

Bakan Amcaoğlu, halkının varoluş mücadelesi yanında, çok iyi eğitim almasına da her zaman büyük önem gösteren, hep halkı ile iç içe olmayı başarmış, sevgi dolu bir liderlik örneği sergilemiş Dr. Fazıl Küçük’ün, Kıbrıs Türkü için unutulmaz bir devlet adamı olduğunu kaydetti.

“Dr. Fazıl Küçük, yüreğimizde çok özel bir yere sahiptir. Özgürlük, varoluş ve eğitim konusunda bize göstermiş olduğu yolda yürümeye devam ediyoruz. Yolumuzu aydınlatan ışığını asla söndürmeyeceğiz” diyen Bakan Amcaoğlu, Dr. Küçük’ü aramızdan ayrılışının 37’inci yıldönümünde rahmet, minnet ve saygıyla andıklarını ifade etti.

OĞUZ

Maliye Bakanı Dursun Oğuz, Milli Mücadele ve Özgürlük Lideri Dr. Fazıl Küçük’ün ölüm yıldönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Oğuz mesajında, Toplum Lideri Dr. Fazıl Küçük’ü rahmet, saygı ve özlemle andıklarını kaydetti.

Maliye Bakanı Dursun Oğuz mesajında; “en umutsuz ve karanlık günlerde Kıbrıs Türk Halkına öncülük etmiş, vatan sevdası ve kararlılığıyla üstlendiği toplum liderliği görevini layığıyla yerine getirmiş, bunun yanı sıra, kimi zaman bir hekim, kimi zaman gazeteci, kimi zaman halktan biri olarak, halkı ile birlikte varoluş mücadelesinde tarihteki yerini almış, halkına rehber olmuştur. Seni asla unutmayacağız, ruhun şad olsun” dedi.

ARIKLI

Başbakan Yardımcısı Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı, Kıbrıs Türk Halkının Özgürlük Mücadelesi Lideri Dr. Fazıl Küçük’ün verdiği mücadelenin asla unutulmayacağını kaydetti.
Arklı, Küçük’ün 37’nci ölüm yıldönümü dolayısıyla yayımladığı anma mesajında “Kıbrıs Halkının Özgürlük Mücadelesi olarak görülen, KKTC'nin varoluşu ile Kıbrıs Türk Halkının huzur ve refahı adına büyük katkılar sağlayan, özgürlük Mücadelesi Lideri Dr. Fazıl Küçük'ü ölümünün 37. yılında rahmet, saygı ve özlemle anıyorum” dedi. 
Dr. Fazıl Küçük ve verdiği mücadelenin asla unutulmayacağını, kalplerde ebediyen yaşayacağını ifade eden Arıklı, Kıbrıs Türk halkının onunun yaktığı meşaleyi sonsuza kadar taşıyacağını da vurguladı.

SUCUOĞLU

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Milletvekili Faiz Sucuoğlu, Dr. Fazıl Küçük’ün Kıbrıs Türk Halkının varoluş mücadelesinde, toplumla birlikte mücadele eden, Kıbrıs Türk toplumuna önderlik eden değerli bir lider olduğunu vurguladı.
Sucuoğlu, Kıbrıs Türk Halkının Varoluş ve Özgürlük Mücadelesi Lideri Dr. Fazıl Küçük’ün 37’nci ölüm yıldönümü nedeniyle mesaj yayımladı.
Dr. Fazıl Küçük’ün halktan biri olarak halk için siyaset yaptığını ifade eden Sucuoğlu, Dr. Küçük’ün her zaman alçak gönüllü, halkı ile iç içe, yardımsever, yüreği insan sevgisiyle dolu kişiliğine dikkat çekti.
Sucuoğlu, Dr. Küçük’ün, Kıbrıs Türk Halkının en sıkıntılı günlerinde çok büyük bir özveriyle çalıştığını belirterek, halkçılığı, cesareti, kararlılığı ve inancıyla toplumun tüm kesimleri tarafından büyük saygı ve sevgi gördüğünün altını çizdi.
Dr. Küçük’ün bir taraftan hekimlik mesleğini sürdürürken, bir taraftan da yaşam hakkı elinden alınmak istenen toplumuna önderlik ettiğine dikkat çeken Sucuoğlu, “Hiçbir olumsuzluk karşısında yılmamış, moral vermiş, başarma umudunu hep yüksek tutmuştur” dedi.
Sucuoğlu, Dr. Küçük’ün Kıbrıs Türkü’nün yolunu aydınlatan mücadelesinin halkın geleceği için çok önemli bir yol gösterici olduğunun bilinci içinde olduğunu ifade ederek, Dr. Küçük’ü aramızdan ayrılışının 37.yıldönümünde saygı, rahmet ve özlemle andı.

MEMUR SEN

Kıbrıs Türk Memur-Sen, milli mücadele ve özgürlük lideri Dr. Fazıl Küçük’ü vefatının 37. yıl dönümünde rahmet, minnet ve şükranla andığını kaydetti.
Memur-Sen Başkanı Akın Manga yayımladığı anma mesajında, “İngiliz sömürge döneminin zor koşullarında, Kıbrıs Türkü’nün vermiş olduğu siyasi var oluş mücadelesinde liderlik yapmak her babayiğidin harcı değildi . Dr. Fazıl Küçük, işte bu zor olanı başardı. Dilimizin, ırkımızın, dinimizin, örf ve adetlerimizin korunması ve yaşatılması mücadelemizde, halkımızla iç içe oldu ,önderliğimizi yaptı” dedi.
Manga, Şeriye Mahkemeleri’nin kaldırılarak, yerine ‘Türk Aile Mahkemeleri’nin’ kurulması ve Türk tarihi okulları ile Evkaf İdaresinin, Kıbrıs Türk halkına devredilmesini sağlayan Küçük’ün 1 Nisan 1955’te, Enosis hedefiyle kurulan Eoka Rum Tedhiş Örgütü’ne karşı direnişe öncülük ettiğini, Türk Mukavemet Teşkilatı’nın  kuruluşunda öncülük yaparak ilk hücresinde ‘Ağrı’ kod adıyla aktif rol aldığını belirtti.
Dr. Küçük’ün Kıbrıs Türk halkının yürüttüğü var oluş mücadelesinde hep ön safhalarda olduğunu vurgulayan Manga, “ Liderimiz Dr.Fazıl Küçük’ü rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz. Kıbrıs Türkü sizi her zaman kalbinde yaşatacak, saygıyla anacaktır.” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim