Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği, 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü nedeniyle resepsiyon düzenledi. Resepsiyonda yapılan konuşmalarda basın özgürlüğüne sahip çıkılması gerektiği vurgulandı. Basın Teşvik Ödüllerinin de dağıtıldığı gecede, Kıbrıs Genç Tv’den çalışma arkadaşımız Baykan Gürses Özdağ da TV Haber Programı dalında ödüle layık görüldü.

 

3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü günü nedeniyle Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği Lokali’nde resepsiyon verildi.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Başbakan Tufan Erhürman, 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ve bazı bakan ve milletvekillerinin da katıldığı etkinlikte, Basın Teşvik Ödülleri de dağıtıldı. Kıbrıs Genç Tv’den çalışma arkadaşımız Baykan Gürses Özdağ da TV Haber Programı dalında ödüle layık görüldü.

Dünya Basın Özgürlüğü Günü Resepsiyonu’nda ilk sözü alan Gazeteciler Birliği Eğitim Sekreteri Damla Soyalp yaptığı açılış konuşmasında, KKTC’nin basın özgürlüğü sıralamasında 75. Sıradan 77. sıraya gerilediğine işaret ederek bu gerilemenin nedenlerinin iyice irdelenmesi gerektiğini kaydetti.

Gazeteciler Birliği Başkanı Sami Özuslu da, basın özgürlüğünün bütün özgürlüklerin parçası olduğunu ve bu özgürlükleri kazanmanın kolay olmadığını söyledi. Güney Kıbrıs’ın basın özgürlüğünde 25. sırada olup KKTC’den daha iyi durumda olduğuna da işaret eden Özuslu, bunun sürdürülebilir olmasının önemine işaret etti ve bu özgürlüğe sahip çıkılması gerektiğini ifade etti.

Başbakan Tufan Erhürman da, basın özgürlüğünün, basının yasama, yürütme, siyaset ve güçlü sermaye kesimlerinden bağımsız olması ve müdahalelere açık olmaması demek olduğunu söyledi.

Editör: TE Bilisim