Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS), Milli Eğitim Bakanlığının, öğretmenlerin atamalarıyla ilgili tüzükte, özlü değişiklik yerine yüzeysel değişiklik peşinde olduğunu savundu.
KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil, Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığında, Milli Eğitim Bakanının başkanlık ettiği Danışma Kurulu toplantısı öncesinde basına açıklama yaptı.
Bir alt kurul olan Teknik Kurulda karara bağlanmayan konuları karara bağlama görevi olan Danışma Kurulunun gündeminde, öğretmenlerin atamalarıyla ilgili tüzükte bir takım düzenlemeler de yar alıyor.
Konuşmasında, Danışma Kurulunun 2012’den sonra ilk kez toplandığını belirten Elcil, Eğitim Bakanının kadro ve icra organlarının şekillendirilmesi, okul altyapıları, okullara cari bütçe ayrılması, öğretmenlerin çalışma koşulları ve koleje giriş sınavlarıyla ilgili olarak çok iddialı sözler verdiğini, ancak görevde olduğu 11 ayda taş taş üstüne konmadığını ve sadece rutin işlerle ilgilendiğini ileri sürdü.
Elcil, öğretmenlerin yükselmeleriyle ilgili “yanlış olan” sistemin değiştirilmesine yönelik KTÖS önerilerinin “hiç dikkate alınmadan”, konunun görüşülmesi için Danışma Kuruluna davet edildiklerini ifade etti.
Kurulda yar alan Maliye Bakanı, Çalışma Bakanı, Eğitim Bakanı ve Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler sendikasının desteği ile Tüzük’te değişiklik yapılmak istendiğini, bunun doğru bir yaklaşım olmadığını kaydeden Elcil, “Yenilikten bahseden bir eğitim bakanlığına yakışmayan bir yaklaşımdır bu” dedi.
Eğitim bakanlığının tam bir hayal kırıklığı yaşattığını belirten Elcil, “Sorunların özüne değil yüzeysel olarak dokunarak bir takım değişiklikler yapmak istiyorlar” dedi.
YOLSUZLUK İDDİALARI
Öğrenci taşımacılığı hakkında yolsuzluk iddialarının ayyuka çıktığını belirten Elcil, Bakanlığın iddiaları yargıya taşmakta isteksiz olduğunu gözlemlediklerini söyledi.
Sel olayında iki yıl önce yapılan bir okulun binasının yıkıldığını anımsatan Elcil, bunun da sorgulanması gerektiğini ifade etti.

Editör: TE Bilisim