Ercan havalimanıYeni Pist, Apron ve Terminal binasının  2019 yılı sonunda tamamlanması hedefleniyor.

Kıbrıs genç tv’nin görüntülediği ve bilgi aldığı inşaat çalışmalarında bugüne kadar gelinen aşama

Ve bundan sonrası   hakkındaki bilgileri hep birliklte izliyoruz.

 T&T şirketi , KKTC’deki yeni Ercan Havalimanı  yapımı tüm hızıyla sürüyor.. PAT Sahalarına ait Uygulama Projelerinin 25 Haziran 2015 ve 28 Aralık 2015 tarihlerinde TC Ulaştırma Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğünce onaylanmasının ardından başlayan yapım

KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığının talebi üzerine; KKTC Bakanlar Kurulu Kararı ile oluşturulan Kontrolluk Teşkilatına TC Ulaştırma Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğünden görevlendirilen personelle  düzenli olarak 15 günde bir şantiye Kontrollük ziyareti yapılıp raporlanıyor. TC Ulaştırma Bakanlığı DHMİ ‘den de Kontrllük ekibi ataması yapılmış ve bu elkip de her ay düzenli olarak kontrollük ziyareti yapıyor.KKTc Ulaştırma Baknalığına bağlı PİD teknik personelleri ise TC Kontrollük ekipleri ile birlikte ve ayrıca hemen hemen hergün olamak kaydı ile  kontrollük ziyareti yapıyor

İnşaat işleri esnasında mevcut pist ve apron kullanılmakta olduğu için planlanan işlerin yapımının  2 aşamada gerçekleştirileceği belirtilirken tüm çalışmalar Kıbrıs Genç Tv kameraları tarafından görüntülendi.

1.Aşamada;

Dere Deplase uygulamsı (3,341m) yeni çözümlennmiş ara emir ile ilgili parselin dışında %98’I tamamalnmış durumdadır. Probelim yeni çözülen kısım uygulamsı yapılmaktadır.

Yeni Pist (3,200mx45m.), (Kazı dolgu çalışmalarının %90’I tamamlanmıştır 1. katı dökülmüştür, 600-900 arası 1. Kat betonu Mayıs 2018 de tamamlanır)

Kapalı Otopark 44,602m2,1500 araç kapasiteli kapalı otopark,(Betonarme tamamlanmış, sıva, boya elektirk işleri devam etmektedir.) 300 araç kapasiteli açık otopark (mayıs 2018 tamamlanır)

Açık Otopark 10,864m2. 500 araç kapasiteli açık otopark (mayıs 2018 tamamlanır)

Nizamiye Binası 55m2, Tamamlanmış durumdadır, faaliyet halindedir, açılış zamanı cephesi yenilenecektir.

630m2,lik Apron Bariyer Binası Temel aşamasında,  olup Temmuz 2018 de  tamamlanacak

3,258m2,lik Genel ve Özel Hizmetler Araç GarajıBetonarme aşaması ise Çelik makas işleri aşamasında olup Eylül 2018’de tamamlanması planlanmakatdır.

mevcut Aprona 3 uçak için ilave Apron yapılmış ve kullanıma açılmış durumda bulunuyor.

21 uçak kapasiteli Apron 1. Kat alt betonu dökümü yapıldı

Bağlantı Taksiyollarının Kazı ve  dolgu çalışmalar tamamlanmış olupBeton işine başlanacaktır)

Nizamiye den itibaren ulaşım esas yolları kazı, dolgu ve alt yapı çalışmları tamamlanmış . Özellikle yolların alt yapılarının %80i bitirilmiştir.

Viyadük (temel, kolonların betonarme işlerinin ise %40’I tamamlanmıştır.

Pistin altından geçen ve havalimanı ile yeni yapılan üstyapı tesislerine ulaşımı sağlayan karayolu tüneli 530 m’si , (5 mayıs 2017 tarihinde hizmete açılmış5.000.000 yolcu/ kapasiteli 9 körüklü 128.835 m² büyüklüğünde Terminal Binası, Betonarme işlerinin  Nisan  2018 sonu tamamlanması hedefleniyor.

Öte yandan Açık Kanallar,Çevre Emniyet Tel Örgü,Çevre Yolu ve Elektrik İşleri yapımaya devam ediyor.

2.Aşamada ise mevcut pistin 445mdoğu istikametinde uzatılması 3 adet Bağlantı Taksiyolu,sivil havacılık apronu ile Elektrik İşleri yapılması planlananıyor.

kazı dolgu, betonarme işlerinde  ise yaklaşık 500 kişi süreklli  olarak çalışmaktadır. Terminal ince İşleri aşamasında 1,000 – 1,200 kişi aynı anda çaışması planlanmaktadır. Şu anda gündüz ve gece cardiya çalışması yapılmaktadır.

Bu arada Pistte uçakların direk yakıt dolumu yapılabileceği Yakıt Hidrant sistemi uygulaması yapılmaktadır.

Şu ana kadar gerçekleştirlen inşaat faaliyetlerinin malzeme alımı ve işçilikilerinin  %85’Inin yerli firmalardan tedarik edildiği bildirildi.

Yeni Pist, Apron ve Terminal binasının  2019 yılı sonunda kullanıma açılması planlanıyor.

terminal binasında betonarme işleri Nisan sonu tümüyle tamamlanır, Çelik işleri uygulaması başlıyor bu uygulama Ekim 2018 de tamamlanması planlanıyor Aynı süreç içerisinde cephe uygulamasına başlanacaktır.