CTP Parti Meclisi bu akşam toplandı.

Toplantı sonrası CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, açıklama yaptı.

Partisinin 15 aylık süreçte hep sorumluluk duygusuyla davrandığını ve bundan sonra da aynı bilinçle davranacağını ifade eden Erhürman, ülke olarak sıkıntılı bir dönemde olunduğunu hükümet tartışmaları içinde arzu edilen kadar istikrarlı bir yapı sergileyemediklerini vurguladı.

Ekonomik sıkıntılar olması nedeniyle  bir an önce hükümetin kurulmasını gerektiğini belirten Erhürman, hükümeti kurma görevinin bir an önce ersin Tatar'a  verilmesi gerektiğini ve hükümeti kurma çalışmalarının hızla tamamlanması gerektiğini söyledi.

Erhürman: "Beklemeye takat yok. Bu çalışma hızla başlamalı. Kamuoyunda uzun süreden beridir konuşuluyordu, UBP ve HP’nin bir koalisyon hükümeti kurması gündemde. Çalışmaların tamamlanması gerekiyor ki ülkenin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntılarla mücadele edecek bir hükümet devreye girebilsin." dedi.

Ersin Tatar veya başka parti başkanları görevi alır ve CTP ile görüşmek istenirse CTP'nin  görüşmek isteyen hiçbir partiyi reddetmeyeceğini ifade eden Erhürman: "Her zaman için görüşürüz. UBP veya HP ile özel anlamda hiçbir sorunumuz yok. Ama şu anda gündemde olan hükümet formülü bizim içinde olduğumuz bir formül değil. Hangi hükümet kurulursa kurulsun CTP olarak başarılar dileriz, muhalefette olursak da yıkıcı bir muhalefet tavrı sergilemeyiz. Ülkenin ihtiyaçlarını dikkate alan, doğru politikalar olursa da destekleyen bir pozisyonda oluruz. " dedi.

Editör: TE Bilisim