Başbakan, CTP Genel Başkanı Başbakan Tufan Erhürman, hükümeti kurma görevinin zaman kaybetmeden UBP Genel Başkanı Ersin Tatar'a verilmesi gerektiğini söyledi. 

Başbakan Tufan Erhürman, hükümetin istifasını Cumhurbaşkanına sunmasının ardından basına açıklama yaptı. 

Erhürman, Cumhurbaşkanı ile yaptığı görüşmede, yeni görevlendirmenin; Partilerle görüşmesinin ardından yapılacağını anladığını ancak bir an önce görevin Meclis'te en çok milletvekili olan Tatar'a verilmesi gerektiğini söyledi. 
"ÜLKEDE İSTİKRARLI BİR HÜKÜMETE İHTİYAÇ VAR”
Ülkenin ciddi ekonomik sıkıntılar içinden geçtiğini, o yüzden yönetsel istikrara ihtiyaç olduğunu, bu istikrarın ne yazık kendi hükümetleri süresince yakalanamadığını ifade eden Erhürman, "Ülkede istikrarlı bir hükümete ihtiyaç var" dedi. 

Erhürman, 15 aylık hükümet süresince görev yaptığı herkese teşekkür ederek, bu dönemde zorlu bir görev üstlendiklerini, çabayla çalıştıklarını vurguladı, Kıbrıs Türk halkına saygı sevgi muhabbetlerini iletti. 

Soruları da yanıtlayan Erhürman, bugün CTP parti meclisi toplantısı olduğunu, bunun öncesinde görüşlerini söylemeyi  doğru bulmadığını söyledi. 

Erhürman, mecliste koalisyon olduğunu, ilk önce bu seçeneklerin denenmesi gerektiğini ancak koalisyon çıkmazsa erken seçime yok demediklerini kaydetti. 

Editör: TE Bilisim