Cumhurbaşkanı adayı ve Cumhuriyetçi Türk (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, “bugüne kadar alışık olunan Cumhurbaşkanlığı’nı bu memleketin daha fazla kaldıramayacağı” görüşünü belirterek Cumhurbaşkanlığı’na yeni bir vizyon getireceklerini söyledi.

CTP Basın Bürosu’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, CTP lideri Tufan Erhürman, Taşkınköy Spor Kulübü’nü ziyaret etti, yurttaşlarla sohbet etti, soruları yanıtladı.

Sıcak ve yakın ilgiyle karşılanan Erhürman, ekonominin her geçen gün kötüye gittiğine dikkati çekti. Hükümetin bilimden, mantıktan uzak kararları nedeniyle 30 bine yakın insanın işsiz kaldığını vurgulayan Erhürman, seçimler sonrası ekonomi alanında ciddi adımlar atılması gerektiğini belirtti, şunları söyledi:

“Bugüne kadar alışık olduğumuz bir Cumhurbaşkanlığı’nı bu memleket kaldırmaz. Çünkü seçimden sonra da pandemi bitmeyecek. Uzmanlar sonbahar ve kışla daha da artacağını söylüyor. Ekonomi de hızla duvara doğru gidiyor. Bu gidiş bu şekilde devam ederse, çok ciddi iflaslarla karşı karşıya kalacağız. O yüzden Cumhurbaşkanı hükümetle iş birliği içinde olmak ve liderlik yapmak mecburiyetindedir. Cumhurbaşkanlığı’na yeni bir vizyon şarttır. Doğrusu budur.” 

Memleketin bu kadar sıkıntısı varken, Cumhurbaşkanlığı makamının, ‘Ben sadece müzakereciyim. Müzakere yoksa sembolik bir makamım’ deme lüksü olmadığını söyleyen Erhürman, şunları dile getirdi:

“Cumhurbaşkanlığı müzakere edecek ki bir an önce çözüme ulaşalım. Ancak müzakere ederim diye, içerisi ve dışarısıyla da hiç ilgilenmemezlik etmeyecek. Aynı zamanda müzakere başlasa da başlamasa da, Birleşmiş Milletler ile, Avrupa Birliği ile, Türkiye ile hemen diyaloğa geçecek ve bizim dışarıya açılmamızla da uğraşacak.”

“SPORCULARIMIZ DIŞARIYA AÇILMALI”

Sporcuların dünyaya açılabilmesi için, Cumhurbaşkanlığı’nın daha da uğraşması gerektiğini söyleyen Erhürman, geniş kadrolarla dışa açılma ve sorunların çözümü konusunda çalışacaklarını vurguladı. 

Erhürman, “Cumhurbaşkanı tüm toplumun gailesini çekmeli ve birleştirici bir rol üstlenerek, topluma liderlik etmelidir” dedi.