Evrensel Sevgi ve Kardeşlik Derneği (ESKAD) Üyeleri, Kanlı Noel olarak bilinen 21 Aralık-25 Aralık Katliamları sebebiyle Barbarlık Müzesi'ni ziyaret ettiler.

Kanlı Noel; 21 Aralık 1963 tarihinde Kıbrıs Türklerine karşı başlatılan tek taraflı silahlı saldırılara ve katliamlara verilen isimdir. Olaylarda toplam 364 Kıbrıs Türkü hayatını kaybetmiştir.

Barbarlık Müzesi; Kıbrıs Türk Kuvvetleri Alayı Doktoru Binbaşı Dr. Nihat İlhan'ın ve ailesinin yaşadığı evdir. 24 Aralık 1963’te, Dr. Nihat İlhan'ın eşi Mürüvvet Hanım; evlatları Murat, Kutsi ve Hakan; ev sahibeleri Feride Gulum EOKA'cı caniler tarafından burada katledilerek şehit edilmişlerdir. Bu elim, vahim ve vahşi hadisenin yaşandığı ev, günümüzde Barbarlık Müzesi olarak hizmet vermekte, o günlere ışık tutmaktadır.

Ziyarette, ESKAD üyeleri yaşanan olaylarla ilgili yetkililerden bilgi aldıktan sonra basın açıklamasıyla yapılan katliamları kınadı. Ayrıca ziyarette, Kıbrıs Türkü'nün 'sonsuza kadar bağımsız' bir şekilde yaşaması için canlarını feda eden aziz şehitlerin anısına duâlar okundu.

Editör: TE Bilisim