Gillham Vineyard ve Alsancak Belediyesi işbirliğinde, bu yıl ilk kez  düzenlenecek, Etel ve Alsancak Uluslararası Caz Festivali bugün başlıyor.

Kıbrıs Genç TV’de Muazzez Gazihan Katipoğlu’nun sunduğu Gündem Özel programına katılan Alsancak Belediye Başkanı Fırat Ataser, Gillham Vineyard Hotel İşletme Sorumlusu  Maor Friedman ve Jazz festival komitesi sorumlusu  Tatiana Filipova festival hakkında bilgi verdiler.

Maor Friedman, ilk önce  Kıbrıs’ta beş bin yıllık eski bir geleneği yeniden canlandıran yepyeni bir marka olarak Etel,’den bahsetti.

Gillham Wine Culture projesinin ülkemizde turizm sektöründe yeni bir dönem açtığını  turistlerin,  yerel halkın hem de bölge halkın mutlaka gelip görmesi gereken yerlerden biri olduğunu söyleyen Friedman, bu projeden sadece turizm değil, endüstri ve tarım sektörlerinin de fayda sağladığını  vurguladı.

Daha sonra festival hakkında bilgi veren konuklar; İtalya, İsrail Türkiye ve Kuzey Kıbrıs’tan, 4 grubun katılımıyla gerçekleşecek 4 günlük festivalde, Gillham Vineyard, Alsancak Köy Meydanı ve Alsancak sinemasında, toplam 6 konser verileceğini aktardılar.

Alsancak Belediye başkanı Fırat Ataser ve Gillham Vineyard Hotel İşletme Sorumlusu Maor Friedman, ülkemizde böyle bir organizasyona imza atarak, uluslararası  bir Jazz Festivalini hayat geçirecek olmalarından dolayı büyük mutluluk  duyduklarını belirtti.

Festivali düzenlemekteki amaçlarının, Kuzey Kıbrıs’a jazz kültürünü getirmek ve jazz festivali turizmi yaratılmasına öncülük ederek bu tur festivali geleneksel hale getirip her geçen yıl daha daha da genişleterek, halka sunmayı planladıklarını söylediler.

Etel ve Alsancak 1’inci Uluslararası Jazz Festivali’nde bugün İsrail’den Yuval Vilner Quatret’in Alsancak sinemasında vereceği konserle başlayacak. Bu akşam saat 22.00’de  Etel Şarap evinde, Fikri Karayel ve Grubu sahne alacak.

Yarın ise saat 19.00’da Alsancak köy meydanında, Türkiye’den sanatçı Çağıl Kaya ve grubunun konseri yer alacak.

Cumartesi’de saat 19.00’da İtalya’dan Sugarpie and Candymen Grubu Alsancak Sinemasında, ve yine ayni akşam 22.00da Etel Şarap evinde Yuval Vilner Quatret sahna alacak.

Festivalin finalinde ise 28 Nisan Pazar 17.00’da Gillham Vineyard  Hotel Havuz başında, Sugarpieand Candymen’in konseri yer alacak.