Başbakanlık Gençlik Dairesi’nin “Gençlik Sosyal Destek Projesi” (GESDEP) kapsamında 6 farklı bölgede gerçekleştireceği etkinlikler dizisinin ilki dün Değirmenlik’te gerçekleştirildi.
Değirmenlik Belediyesi Özle Türkel Sosyal Aktivite Merkezi’nde yer alan ve eş zamanlı olarak gerçekleştirilen etkinliklerde iki farklı genç katılımcı grup ile çalışma yapıldı.
Gençlik Dairesi’nden verilen bilgiye göre, “Nesnelerin Dili” adı verilen ve kültürel miras unsurlarına dikkat çekmekle birlikte alana ilişkin farkındalık yaratmak amacıyla gerçekleştirilen etkinlik, Dr. Fatoş Giritli ve Uzm. Aliye Özsoylu (Halk Bilimci) tarafından gerçekleştirildi.
Yaklaşık 40’a yakın katılımcıyla gerçekleştirilen etkinlik aynı zamanda Gençlik Dairesi çatısı altında gençlerle birlikte başlatılacak olan bir başka çalışmanın da ön hazırlığı niteliğini taşımakta.
“Masal Değirmeni” adı verilen, değerlere ilişkin farkındalık ve duyarlılık kazandırmak amacı ile gerçekleştirilen ikinci atölye çalışması ise 23 gencin katılımıyla Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonunu temsilen Gülcem Sala Razı tarafından gerçekleştirildi.
Proje kapsamında Nisan ayı sonuna kadar Değirmenlik’te tamamlanacak olan etkinlikler programı şöyle:
11 Nisan Perşembe - “40 Meslek 40 Alternatif” Özgür Çakmak (KTEZO Taner Akcan Çıraklık ve Yetişkin Eğitim Merkezi Okul Müdürü)
16 Nisan Salı - “Ergenlik Anlamak, Anlatmak ve Anlaşılmak” Uzm. Psikolog İpek Kaleli Çiçek
16 Nisan Salı - “İçimdeki Ben” Dr. Fatoş Giritli (Sanat Eğitimcisi)
17 Nisan Çarşamba – “Şiddet – Şiddetsizlik” Sosyolog Nügen Duru – Uzm. Jülin Aksoy (PDR) Uzm Ruhsan Ankay (Yaratıcı Drama, Oyuncu)
28 Nisan Pazar – “Oryantring” (Herkes İçin Spor Federasyonu)