“ADI HEKİMLER YASASI OLABİLİR”

Serbest Çalışan Hekimler Birliği Başkanı Remzi Gardiyanoğlu, Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği’ne tepki gösterdi. Gardiyanoğlu, eğer bir yasa yapılacaksa bunun adının Hekimler Yasası olabileceğini söyledi.

Serbest Çalışan Hekimler Birliği Başkanı Remzi Gardiyanoğlu, Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği’nin ülkedeki tüm hekimlerin örgütü olduğunu vurgulayarak, eğer bir yasa yapılacaksa bunun adının Kamu Tabipleri Yasası değil, hak, hukuk ve eşitliğin olduğu bir ülkede  Hekimler Yasası olabileceğini kaydetti.

Gardiyanoğlu, sağlıkta tek taraflı çıkar savaşlarının bugüne kadar bir işe yaramadığını belirterek, halk için bugüne kadar hiçbir icraat yapılamadığını savundu. Gardiyanoğlu yaptığı yazılı açıklamada, Kıbrıs Türk Tabipler Birliği’ne çağrıda bulunarak, “Uyarıyoruz bunun aksi bir düşünce ve teşebbüs gene cevabını alacaktır” dedi.

GARDİYANOĞLU’NDAN TEPKİ

 “...DAHA KAÇ MAHKEME  KARARI GEREKLİ?”  

Gardiyanoğlu, yıllardan beridir süregelen ve belli bir zümrenin rant elde ettiği sağlıktaki sistemsizliği çözmek adına başını kuma gömmüş deve kuşu misali zamana oynayan Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği yönetiminin ders zilinin çaldığını söyledi. Gardiyanoğlu, “ülkede sadece kamu hekimlerinin olmadığını, serbest hekimlerin de meslek icra ettiğinin farkına varmaları için daha kaç mahkeme  kararı gerekli soruyoruz” dedi.

 

Editör: TE Bilisim