Girne Amerikan Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hossein Sadri'nin editoryal sorumluluğunda hazırlanan; İngilizce olarak raflardaki yerini alan "Neo- Liberalism and the Architecture of the Post Profesional Era" adlı kitap için bir tanıtım etkinliği düzenlendi.

GAÜ Milenyum Senato Kongre Salonu'nda gerçekleştirilen lansmana; Doç. Dr. Hossein Sadri yanında, GAÜ Kütüphane Müdürü Serkan İpekçi ile Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Fodei Conteh de katıldılar. GAÜ, yayıncı "Springer Nature" ve "Springer Nature Türkiye Temsilciliği'nin" katkıları ile gerçekleşen tanıtımın başında söz alan Doç. Dr. Sadri, kitap ve mimarlık alanındaki akademik yayıncılıkla ilgili olarak gerçekleştirilecek etkinliğin çerçevesinin üç ayrı sunumu kapsayacağını ifade ederek;  GAÜ Kütüphane Direktörü Serkan İpekçi'yi konuşmasını yapmak üzere davet etti.

İpekçi; Genel anlamda akademik ve mimarlık alanındaki yayıncılık ile ilgili 'Springer  Yayınevi'nin literatürde "küresel anlamda, ilk iki sırada saygınlığı" bulunduğunu vurgulayarak, 'Nature' için de "prestij içeren yayıncılık ortamı" ifadelerini kullandı.  "İkisinin birleşmesinden doğan 'Springer Nature'  ise;  Akademik yayıncılık anlamında,  Dünya'da birinci sırada yer alıyor. Dünya'nın en büyük bilimsel yayıncılık grubudur. 2017 Nobel Ödülleri'ni kazanan 11 kişiden dokuzu 'Springer' Yazarı ya da Editörü'dür. Üniversitemizin, Springer Nature’un; e-kitap ve e-dergileri ile abonelikleri var. Kampüs içerisinde, herhangi bir ağdan, herhangi bir şifre ihtiyacı olmaksızın ücretsiz 7/24 erişilebilir." değerlendirmesinde de bulunan GAÜ Kütüphane Müdürü İpekçi, kitabın mimari çevreler için büyük kazanım olduğunu da kaydetti. Tanıtımın ikinci konuğu Yrd. Doç. Dr.  Fodei Conteh ise; Dünya'nın belli bir tarihsel süreci içerisinde, sosyo-ekonomik yapısına paralel olarak,  mimarlık mesleğinin ve eğitiminin 21'inci yüzyılda uğradığı dönüşümünün konu alındığı kitap ile ilgili olarak; "Çağdaş mimarlık açısından nereye baktığımızı da sorgulamamız gerektiğini bütün hatlarıyla sorgulayan bu kaynak, mimarlık öğrencileri, mimarlar ve bu alanla ilgili herkes için önemli bir referans olacaktır." şeklindeki görüşünü seslendirdi.

"Neo- Liberalism and the Architecture of the Post Profesional Era" Editörü Doç.Dr. Hossein Sadri ise; uluslararası mimari çevreler tarafından ilgi ile karşılanan çalışma hakkında şunları anlattı;  "Tanınmış üniversitelerden ve uluslararası organizasyonlardan, akademik dünyaca bilinen yazarlar ile,  mimarlık alanında günümüz gelişmelerini yeni bir bakış açısıyla ortaya koyduk.  Bir taraftan mimarlık mesleğinin oluşumunu ve daha sonra çöküşünü aktarırken, diğer taraftan da neo-liberal ekonomiye paralel gelişen ve dünya kentlerinde bir yatırım modeli haline gelen,  finans amaçlı mekansal dönüşüm ve imaj üretimi de sorgulandı. Elbette bu kitap, karşıt hareketleri de içermekte ve günümüzde gelişmekte olan mekan aktivizmi olarak,  mimarlık  ile  ilgili örnekler de sunmaktadır."