Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Siyasal Bilimler Fakültesi, İletişim Fakültesi ve Eğitim Fakültesi işbirliğiyle Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın ölümünün 7’inci yıl dönümünde anma töreni düzenledi.
GAÜ Millenium Senato Kongre Merkezi’nde düzenlenen Kurucu Cumhurbaşkanı Merhum Rauf Raif Denktaş’ı anma törenin açılış konuşmasını Siyasal Bilimler Fakültesi öğretim görevlisi, Eski Büyükelçi Hasibe Şahoğlu yaptı. 
Eski Başbakan Hakkı Atun, Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Eski Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Murat Karayalçın ve Eski Müsteşar Müzakereci Ergün Olgun’un katılımıyla gerçekleşen törende Denktaş’ın çok sevdiği “Samanyolu” şarkısını GAÜ Müzik Öğretmenliği bölümü öğrencileri tarafından seslendirildi. 
ŞAHOĞLU
GAÜ Siyasal Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Hasibe Şahoğlu, “Ömrünü öncelikle Tüm Kıbrıs halkına ve bunun yanında tüm Türk dünyasına adamış bir lideri tanıma ve onunla konuşma şansı bulduğum için çok şanslıyım. O sadece Kıbrıs ve Türkiye de değil, Azerbaycan ve Pakistan’da da ne kadar iyi tanındığını biliyorum. Ülkemiz adına yaptığı her şey için ona çok şey borçluyuz’’ ifadelerini kullandı. 
Şahoğlu konuşmasında 8 Aralık 2018’de hayata gözlerini yuman, GAÜ Siyasal Bilimler Fakültesi Dekanı Merhum Aykut Toros’u da anarak; bu anma etkinliğinin kendisi tarafından yapılmasını çok istediğini belirterek, “Bugünü göremedi ancak bu etkinliğin gerçekleşmesini çok istedi” dedi. 
ÖZTÜRK
GAÜ Rektörü Prof. Dr. Kutsal Öztürk ise, “Bugün tarihe damgasını vurmuş liderimiz ve önderimiz Rauf Raif Denktaş’ı anmak için birlikteyiz. Bugünde onu saygı ve sevgiyle anacağız. Gerçekten bir dünya lideri ve KKTC’yi var eden güzel insan” dedi. 
Öztürk; Rauf Raif Denktaş’ın eşi Aydın Denktaş’a da rahatsızlığından dolayı acil şifalar diledi. 
OLGUN
Eski Müsteşar, Müzakereci Ergün Olgun ise, Denktaş’ın yanında çalıştığı yılları anlatarak ne kadar müzakereci bir yapıya sahip olduğunu belirtti. Olgun, konuşmasına Denktaş’ın sözleriyle bitirerek; “Önemli olan her devrin adamı olmak değil, her devirde adam olmaktır” dedi.
ATUN
Eski Başbakan Hakkı Atun da, Denktaş için Türk dünyasının yetiştirdiği bir önder olarak bahsederek, “Denktaş Bey ile her kademe de çalışma imkanı buldum. 1959 yılından beri birlikteydik. Denktaş’ın sorunları kavrayışı ve çok süratli karar verme yeteneği ile dakik olması onun en önemli özelliklerinden biriydi. Bir idarecilik örneğiydi ve onun bu çalışma azmi çalışanlarıda motive ediyordu” dedi.
Denktaş’ın göçmenlerin iskanıyla çok fazla ilgilendiğini belirten Atun, çalışma azmini vurgulayarak; “Benim mesleğim aslında ateşten bir gömlekti. Ancak onun gibi biriyle çalışmanın verdiği mutluluk ve onur paha biçilemez” dedi. 
Atun, son olarak ailesine bıraktığı en büyük değerin Denktaş gibi biriyle çalışması olduğunu belirterek konuşmasını, Nafız Ağca’nın Rauf Raif Denktaş anısına yazdığı şiiri ile sonlandırdı. 
Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Eski Başkanı, Başbakan Yardımcısı ve GAÜ Siyasal Bilimler Fakültesi Akademisyeni Murat Karayalçın ise konuşmasında, “Son zamanlarda Denktaş için bir yazı yazacak olsaydım anahtar kelimelerim Türklük, dava ve kahraman olurdu” dedi. 
Törenin sonunda, GAÜ İletişim Fakültesi öğretim görevlisi Osman Mehmet Yayınoğlu’nun hazırladığı Denktaş’ı anlatan kısa film gösterimi gerçekleştirildi.