19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, KKTC genelinde tören ve etkinliklerle kutlanıyor.

Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, etkinlikler kapsamında bugün “Atam Işığında Engelleri Aşıyoruz” Gençhatlon etkinliği saat 10.00’da Lefkoşa’da  Lefkoşa Türk Lisesi,  Sedat Semavi Endüstri Meslek Lisesi, Lefkoşa Atatürk Güzel Sanatlar Lisesi, 20 Temmuz Fen Lisesi okullarında kurulacak parkurlarda yapılacak. Aynı saatlerde Atatürk Kültür Merkezi’nde “Atam Işığında Önemini Konuşuyoruz” söyleşisi gerçekleşecek.

Her okuldan gelecek okul temsilcilerinin, Atatürk ilkelerinin Kıbrıs Türk gençliği için ne ifade ettiğini tartışacağı etkinlikte gençlere medya temsilcileri de eşlik edecek.

Geçitkale Havaalanı’nda saat 10.00’da Sivil Havacılık Federasyonu’nun bölge okullarına “Atam Işığında Yükseliyoruz” temalı sivil havacılık gösterisi yapacağı, bu etkinlikle istikbalin göklerde olduğu vurgusunun yapılacağı belirtildi.

GENÇLERİN RESMİ ZİYARETLERİ YARIN…

Yarın ise gençler, gruplar halinde Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, Meclis Başkanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve askeri kurumları ziyaret edecek.

Gazimağusa Kaymakamlığı’ndan yapılan açıklamaya göre yarın ayrıca “Atam Işığınla Geleceğe Sürüyoruz” bisiklet turu saat 11.00’de Anıt çemberi önünden başlayacak.

Lefke’de ise yarın kortej yürüyüşünün ardından Atatürk Parkı’nda gösteriler ve spor etkinlikleri düzenleniyor.

19 MAYIS GÜNÜ İLÇELERDE YAPILACAK TÖRENLER

LEFKOŞA

19 Mayıs Cumartesi günü Lefkoşa’daki törenler 08.00’de Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Özyiğit’in BRT’den yapacağı konuşmayla başlayacak.

Saat 09.00’da Lefkoşa Atatürk Anıtı’na çelenk sunulacak.

Protokol sırasına göre çelenklerin Atatürk Anıtı'na sunulmasıyla başlayacak tören, Anıtkabir'den gelen toprağın Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay tarafından Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'ya takdimi, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile bayrakların göndere çekilmesi ile sona erecek.

Editör: TE Bilisim