“GERÇEKÇİ VE AYAKLARI YERE BASAN BİR DEĞERLENDİRME”

Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres’in dün BM Güvenlik Konseyi’ne sunduğu Kıbrıs raporunun gerçekçi ve ayakları yere basan bir değerlendirme olduğunu kaydetti.
“Müzakerenin başlayabilmesi için önce tarafların temel konularda neyi anlaşıp anlaşmadıklarını netleştirecek şekilde bir diyaloğa işaret edilmektedir” ifadelerini kullanan Özersay şöyle devam etti:
“Müzakerelere kaldığı yerden devam edin yaklaşımı yerine müzakereye geçebilmek için önce nasıl bir müzakere olacağı üzerinde uzlaşmaya varılması gerekliliğine işaret edilmiş olması son derece önemlidir. Müzakere aşamasına geçmeden önce yeni ve yaratıcı fikirlerle tarafların anlaşarak birlikte tasarlayacakları ortak gelecek konusunda kendi aralarında uzlaşmaları ihtiyacına da vurgu yapılmıştır. Genel Sekreter ‘anlaşacak olan sizlersiniz, neyi anlaşıp neyi anlaşmadığınızı önce bir netleştirmelisiniz, ben kendimi sizin yerinize koyamam’ demektedir.
Özetle Birleşmiş Milletlerin Kıbrıs sorununu belirli kalıplar içerisine hapsetmekten kaçınmış olması olumludur.”
YORUM EKLE
1
SAĞLIK BAKANLIĞI İLE KKTC TELSİM ARASINDA İŞBİRLİĞİ...
2
KTAMS YARIN MEME KANSERİNDE FARKINDALIK SEMİNERİ...
3
RESSAM FERYAL SÜKAN’IN “RETROSPEKTİF” ADLI...
4
POMPEO HAVALİMANINDA ERDOĞAN İLE GÖRÜŞÜYOR
5
WALL STREET JOURNAL: KAŞIKÇI, SUUDİ KONSOLOSUN...
6
HİNDİSTAN'DA DOMUZ GRİBİ 6 CAN ALDI
7
AFGANİSTAN'DA MİLLETVEKİLİ ADAYI, KOLTUĞUNA...
8
VENEZUELA BANKACILIK İŞLEMLERİNDE ARTIK DOLAR KULLANMAYACAK
9
VENEZUELA BANKACILIK İŞLEMLERİNDE ARTIK DOLAR KULLANMAYACAK
10
ULUÇAY: “CUMHURİYET MECLİSİ PAZARTESİ GÜNÜ...
SON DAKİKA HABERLERİ
SIRADAKİ HABER