Geçtiğimiz ay Global Euro Genç TV'nin Ingiltere Temsilcisi olarak göreve başlayan Hülya Özkoyuncu, İngiltere'deki kurum ve kuruluşlarımızı ziyaret etmeye devam ediyor. 

Geçtiğimiz hafta KKTC Londra Temsilcisi Oya Tuncalı'yı makamında ziyaret eden Özkoyuncu, Salı günü de Türkiye'nin Londra Başkonsolosu Bekir Utku Atahan'ı makamında ziyaret etti. 

Ziyaret sırasında Başkonsolos Utku Atahan'dan korona salgın dönemi, normalleşme adımları, Türk toplumuna yapılan hizmetler konusunda bilgi alan Özkoyuncu, ayrıca 
Londra’da yaşamlarını devam ettiren, birçok başarıya imza atmış Kıbrıslı Türklerin yaşam hikayelerini içeren yeni belgeseli hakkında bilgi verip, görüş alışverişinde bulundu.

Dünya'nın ağır bir sınav geçirdiği koronavirüs salgını ve ağır yaralarının etkilerine de değinen Başkonsolos Utku Atahan, İngiltere’de çok zor geçen bir süreç yaşandığını, bu süreçte sıkı önlemler alındığını; sürecin insanların hayatını sosyolojik, psikolojik ve ekonomik yönden olumsuz etkilediğini ifade etti.

COVİD DÖNEMİ VE HİZMETLER
Başkonsolos Utku Atahan, yaşanan zorlu dönemi ve yapılan hizmetleri Global Euro Kıbrıs Genç TV'ye anlattı.
Başkonsolos Utku Atahan, ''Öncelikle Birleşik Krallık (BK) Türk toplumuna hizmet verecek olan sizin gibi değerli bir medya kuruluşu basın mensubuyla biraraya gelmekten ve toplumumuzu bu vesileyle bilgilendirmekten büyük mutluluk duyduğumu belirtmek isterim.Kısmi normalleşmenin başlaması ile başkonsolosluk hizmetlerinde yoğunluk kendini göstermeye başladı.Kamuoyu yararına işlev gören resmi kuruluşlar da hizmet yönünden olumsuz etkilendi...'' dedi.

Bu dönemde Birleşik Krallık’ta yaşamını sürdüren Türk toplumuna imkanlar ölçüsünde hizmetlerini yerine getirdiklerini belirten Başkonsolos Utku Atahan, koronavirüs salgınının ortaya çıkmasından bu yana İngiltere makamlarının ilan ettiği tedbirlere ve kısıtlamalara Londra başkonsolosluğu olarak titizlikle uymaya gayret ettiklerini, bununla birlikte verilen hizmetlerin aksamaması ve vatandaşların mağdur edilmemesi için tüm mesai arkadaşları ile birlikte çaba gösterdiklerini sözlerine ekledi.

Kısıtlamaların elverdiği ölçüde dernek temsilcileri ve vatandaşlarla görüşmelere gayret ettiğini her kesimin çalışmalarına destek olmaya çalıştığını sözlerine ekleyen Başkonsolos Atahan, birebir görüşme gerçekleşemeyen süreçlerde teknolojinin yardımıyla çevrimiçi görüşmeler ve toplantıların gerçekleştiğini belirtti.

Başkonsolos Atahan, vatandaşlara hizmet kalitesi ve sorunların dinlenilmesine yönelik ise Londra Büyükelçiliği ve Dışişleri Bakanlığı ile birlikte çözüm önerilerinin geliştirilmesi yönünde temel hedef belirlediklerinin vurgusunu yaptı.
BİREXİT ANLAŞMASI VE ÇALIŞMALAR 

Birexit Anlaşmasının sona ermesi ile birlikte Ankara Anlaşmasının da sona erdiğini sözlerine kaydeden Başkonsolos Atahan, bu süreçte Londra büyükelçiliğimiz ve ilgili makamlarımız tarafından vatandaşların hak ve çıkarlarına yönelik girişimlerde bulunduklarını ve bu anlaşma sonrası olası sorunları ikili ilişkilere dayalı gündemin en üst sıralamasına aldıklarını vurguladı.

Ticari ve ticari olmayan çalışma gruplarının da kurulduğunu kaydeden Başkonsolos Atahan, çalışma gruplarının görüşmeleri neticesinde vatandaş haklarının korunmasının sağlandığı kaydetti
 
İNGİLTERE’DE YAŞAYAN  KIBRIS TÜRK TOPLUMU

Başkonsolos Atahan; Ingiltere de Türk Toplumu içinde gözle görülür birçok başarılı insanların ve bu başarının kendilerine mutluluk verdiğini dile getirerek; 
Birçok Kıbrıs Türk'ünün İngiltere'ye göç serüveninin tekstil atölyelerinde ve birçok alanda başladığını sözlerine kaydetti. İş sektörlerinde ve her alanda gece gündüz çalışarak başarıya ulaşan bu insanların kendi işlerini kurarak Kraliyetten ödül aldıklarını ve adlarından sıkça bahsedildiğinin altını çizdi. 

Bugün geldiğimiz noktada İngiltere çapında başarılı, iş yapan işletmelerimiz var. Kuzey Kıbrıs’tan gelen öğrencilerimiz çok fazla bununla beraber başarılı sanatçılarla basın mensubu yine son yıllarda Ankara Anlaşmasıyla gelen ve farklı sektörlerde önemli başarılar yakalayan insanlarımız var.  Bu vatandaşlarımızla sürekli olarak karşılaşıyoruz ve gurur duyuyoruz ifadelerini dile getirdi.

Kıbrıs Genç TV de yayınlanacak olan Kıbrıs Türkleri’nin göç hikayesi programı hakkında ana hatları, içeriği, kültürel kodları masaya yatırıldı. İhtiyaç duyulan bir proje olduğunun vurgusunu yaparak destek ve başarı dileklerinde bulundu.