Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği ve Türkiye Belediyeler Birliği arasında imzalanan protokol çerçevesinde Sosyal ve Kültürel alanlarda işbirliğini artırmak amacıyla ülkemize Türkiye’de bulunan belediyelerden uzman kişilerden oluşan heyetler temaslarına devam ediyor.

Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği Başkanı Mahmut Özçınar ile birlikte Türkiye Belediyeler Birliği Proje ve Finansman Birim Müdürü Cemal Baş, Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü’yü makamında ziyaret etti. Ziyarette Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği Başkanı Mahmut Özçınar’da yer aldı. Girne’de yapılan ve yapılacak olan projeler hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu. Mesleki Eğitim kursları konularında işbirliklerini nasıl geliştirebilecekleri bağlamında fikir alışverişinde bulunan Başkanlar ve uzmanlar yakın gelecekte birlikte hareket ederek bu konudaki yardımlaşmayı sağlayacakları bir ortam hedeflediklerini belirttiler.

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü konuyla ilgili yaptığı açıklamada, ülkeye gelen uzmanlarının imzalanan işbirliği protokolüne istinaden burada yapılan işler hakkında bilgi alışverişinde bulunmaları ve ilerleyen günlerde gerek finansman gerekse işgücü olarak işbirliği sağlayacak olmaları hem Girne Kent Halkı hem de Ülke geneli için çok önemli olduğunu dile getirdi.