“GELİŞİMİ SÜREKLİ KILMAYI HEDEFLİYORUZ”

 

Güzelyurt Belediyesi Kalkanlı Şube binası, Sibyan Okulu (Kitap Kafe), Güzelyurt Belediyesi Kent Müzesi ve Sergi Salonu’nun toplu açılışı düzenlenen törenle yapıldı.

 

Türkiye Cumhuriyeti Kalkınma ve Ekonomik İşbirliği Ofisi tarafından finanse edilen Güzelyurt Belediyesi Kalkanlı Şube binası, Sibyan Okulu (Kitap Kafe), Güzelyurt Belediyesi Kent Müzesi ve Sergi Salonu’nun toplu açılışı düzenlenen törenle yapıldı.

Güzelyurt Kapalı Çarşı Meydanı’nda yer alan toplu açılış töreninde telekonferans yöntemiyle hizmete konulan üç noktaya canlı bağlantı gerçekleştirildi.

Toplu açılış töreninde Kent Müzesi ve Sergi Salonu’nda küratörlüğünü sanatçı Ayhatun Ateşin’in yaptığı “Mekan İnsan Bellek” isimli resim seramik, cam heykel sergisi de açıldı.

Törende konuşan Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar, hedef koydukları projeleri başarmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. Kültür merkezi, açık pazar kent parkı ve kaldırım çalışmalarının devam ettiğini söyleyen Özçınar, kentte gelişimi sürekli kılmayı hedeflediklerini kaydetti.

UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün ise, “Güzelyurt olmazsa olmazımız diyen” Anastasidis’e yanıt olarak “KKTC’nin en değerli en verimli topraklarına hiç kimse göz dikmesin, Güzelyurt yenileşmeye güzelleşmeye devam ediyor” dedi.

3. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu da, Güzelyurt’a yapılan yatırımların onur vesilesi olduğunu, yatırımlarla Güzelyurt’un verilmeyeceğinin mesajının verildiğini söyledi. Eroğlu, bölgenin kalkınması ve yatırımların cezbedilmesi için altyapıların şart olduğunu, artan öğrenci sayısına cevap verebilecek yatırımların yapılması gerektiğini ifade etti.

Sergi hakkında bilgi veren sanatçı Ayhatun Ateşin ise sanatın güzelliğini yaymak için birçok sanatçıyla bir araya geldiklerini belirterek, ev sahipliği için Güzelyurt’a teşekkür etti.

Açılış töreninde eserlerin kazandırılmasına katkı koyan kişi, kurum, firma ve sanatçılara plaket de verildi.