Lefkoşa Saray otelin arkasında Emekliler Cemiyetinin önünde ki engelli park yerinde bulunan Besim Zafersoy'a ait panoya saldırı yapıldı.

Kimliği belirsiz kişiler tarafından kırılan pano bölgede bulunan herkesin tepkisine yol açtı. Lefkoşa Belediyesi’de sosyal medya hesabından acıklamada bulunarak, zabıta şubesinin bölgede olası kamera görüntülerini inceyeceğini aktardı.

Yapılan saldırı üzerine Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği Başkanı Günay Kibrit’de, panonun parçalanmasını kınadı.

Günay Kibrit sosyal medya hesabından “Yazık hem de çok yazık. Sadece kırılan bir maket değildir. Umutlarımız hayallerimiz ve insanlığımızdır aslında kırılan eğer ki bilinçli yapılıyorsa” diye isyan etti.

Daha öncede Lefkoşa Posta Dairesi önündeki engelli park yerinde bulunan 'Faize Erdoğan'a ait panoya ikinci kez saldırı düzenlenmişti.

Merhum Mustafa Çelik anısına "Engel Değiliz" projesi Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği iş birliğinde ve LTB Gençlik Meclisi Engelsiz Masası ve Engellemeyen Lefkoşa Komisyonu inisiyatifi ile Lefkoşa Türk Belediyesi’nin engelli park yerlerine saygı duyulmasına yönelik görsel yeni uygulaması belediye sınırları içerisinde hayata geçmişti.

Bu kapsamda, LTB'ye ait toplam 6 tane özel gereksinimli birey park noktasında, özel gereksinimli bireylerin "Haklarımıza Saygı" yazısını tuttukları panolar yerleştirildi.

KIBRIS GENÇ TV ÖZEL

 

Editör: TE Bilisim