KKTC’de korona virüs vakası görülmeye başlandığı süreçten itibaren sürekli olarak yaptığı katkılar ve sunduğu ekonomik öneriler ile gündemde olan İş İnsanı Halil Falyalı, bir kez daha Kıbrıs Türk halkına destek elini uzatarak, virüs ile mücadelede etkili olan ilcaları ülkeye getirdi.

Falyalı, Covid 19 ile mücalede ülkeye gerekli olan ilaçları temin etmek için 30-35 gündür yoğun bir uğraş verdiklerini ve günün sonunda ilaçların ülkeye geldiğini anımsatarak sürecin başından beri Sağlık Bakanlığı ve Kıbrıs Türk Tabibler Birliği ile koordine içerisinde olduklarını söyledi.

İlaçların bugünkü ortamda çok kıymetli olduğunu ve bulunmasında sorun yaşandığını dile getiren Falyalı, ilaçların bir kısmının 200 Bin Euro, bir kısmının da 38 Bin dolar değerinde olduğunu kaydetti.

Kıbrıs Türk Tabibleri Birliği Başkanı Özlem Güngut da konuşmasında bütün toplumun dayanışmasının hem morallerimizi hem psikolojomizi olumlu etkileyecğini dikkat çekerek: “Sayın Falyalı’ya örgütüm, toplum ve ülkem adına teşekkür ediyorum” dedi.

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Dr. Ali Çaygür de konuşmasında bugüne kadar bu ilaçlardan sadece 4 kutu temin edebildiklerini, ancak Falyalı’nın yapmış olduğu girişimlerle bütün ihtiyacın şu an da fazlasıyla karşılandığına dikkat çekerek yoğun bakımda olan hastalarda kullanılabileceğini ifade etti ve Falyalı’ya teşekkür etti.

Editör: TE Bilisim