Başbakanlık Devlet Planlama Örgütü Müsteşarı Ödül Muhtaroğlu, KIBRIS GENÇ TV’de Muazzez Gazihan Katipoğlu’nun programına katılarak çalışmalarına başlanan ‘Hane Halkı İş Gücü Anketi’ hakkında bilgi verdi.

DPÖ Müsteşarı Ödül Muhtaroğlu, DPÖ’nün 2004 yılından beri her yıl düzenli olarak yaptığı Hanehalkı İşgücü Anketi araştırması hakkında bilgi verdi.

Devlet Planlama Örgütü, İşgücü piyasası için asıl veri kaynağı olan uluslararası düzeyde kabul gören Henahalkı İşgücü Anketi’nin KKTC’de uygulanmasına 2004 yılından itibaren başladığını belirtti.

Anketin amacının ülkemizdeki işgücü piyasasının yapısını çıkarmak, istihdam edilenlerin; ekonomik faaliyet, meslek, işindeki durumu, çalışma süresi, istihdam edilenlerin eğitim durumu,nufusun yüzde kaçı eğitimibe devam ediyor,işsizlik oranı kadınlarda mı erkeklerdemi daha çok, işi olmayan işsizlerin ise; iş arama süresini ve iş aradıkları meslek ve benzeri özellikleri hakkında bilgi derlemek olduğunu aktardı.

Hanehalkı İşgücü Araştırması’nın, örnekleme yöntemiyle yapılan bir çalışma olduğunu kaydeden Muhtaroğlu, KKTC genelinde her yıl yaklaşık 3 bin 500 hane halkıyla anket yapıldığını, 2018 yılındaki bu Hanehalkı İş Gücü Anketi’nin ise KKTC genelinde 4032 hanehalkıyla yapılacağını belirtti.

Anketörler hakkınd abilgi veren Muhtaroğlu, ankette Devlet Planlama Örgütü tarafından eğitim verililen 90 anketörün görev alacağını söyledi.

Ödül Muhtaroğlu, Hanehalkı İşgücü Anketi’nin amacına ulaşabilmesi için, bilgi verecek hane halkı bireylerinin gereken titizliği göstermeleri ve anketörlere yardımcı olmalarının büyük önem arz ettiğini vurguladı.

Editör: TE Bilisim