Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı sosyal medya hesabından paylaşım yaptı.

"Güngör çöplüğü bir kez daha yandı ve yerel yönetimler olarak topladığımız katı atıkları nereye boşaltacağımız konusunda problem yaşamaya devam ediyoruz.

İşletmesi için İçişleri Bakanlığınca çıkılan ihale ile özel şirkete verilen çöplük maalesef iyi yönetilemiyor, yönetilebilecek bütçelerle de ihaleye çıkılmıyor. Güngör çöplüğü 2012 yılında devreye girdi ve 10 yılda ulaşması gereken çöp miktarına 6 yılda ulaştı. Güngör’e giden atığın sadece evsel katı atıklar olması gerekirken malesef kimse yerel yönetimlere yeşil atık ve inşaat atıkları ile ilgili alan göstermediği için tüm atıklar da buraya gidiyor.

LTB olarak Avrupa Birliği ile üzerinde uzlaştığımız 2 adet geri dönüşüm tesisi için (yeşil atık ve ambalaj atıkları) talep ettiğimiz yerler konusunda bir türlü olumu ya da olumsuz geri dönüş alamıyoruz.

Yıllar önce Güngör’de depolamak atıktan elektrik enerjisi elde edilmesi projesi de rafa kalkmış gibi duruyor. Avrupa ve Türkiye’de başarı ile uygulanan bu model konusunda yeterince çalışma ya da tartışma da yok.

Plansız programsız şekilde sürüklenen bir yapı her alanda başımıza dert açmaya devam ediyor."