Gazeteci Hasan Kahvecioğlu, korona virüs nedeniyle hayatını kaybeden Kıbrıslı Türk Prof.Dr.Sedat Tellaloğlu'nun yoğun bakıma girmeden dile getirdiği arzusunu yazdı.

Kahvecioğlu şunları belirtti:

"Bu sabah Coronavirüs dolayısı ile yatmakta olduğu kendi kurduğu hastane bölümünde yaşama veda eden Prof. Dr. Sedat Tellaloğlu, gerçek bir Kıbrıslıydı.
Bundan 15 gün kadar önce, kendisine “Corona” teşhisi konduğunda, hastanede bir süre yattıktan sonra, bir sabah “Hocam sizi Yoğun Bakıma alacağız.” dediler. İşte o an Hocamız “Durun bir dakika” dedi ve telefonu ile Kıbrıs’ı aradı. Arkadaşı Doç. Dr. Kemal Bolayır’a “Senden son kez bir ricada bulunacağım” dedi. “Buradan içeriye giriyorum, çıkıp çıkmayacağım belli değil. Lütfen Sayın Cumhurbaşkanımız Akıncı’yı ara ve kendisine, (Kıbrıs sorununun mutlaka çözülmesi gerektiğine inanırım. Kıbrıs’ta mutlaka kendi kendinize yetmelisiniz. Ayaklarınız üzerinde durmaya bakınız.) demeni istiyorum.” dedi.
Doç. Dr. Kemal Bolayır, hocanın bu son isteğini, vasiyetini Akıncı’ya duyurduğunda, Cumhurbaşkanı, gözyaşları içinde ona “moral destek” için sağlıklar diledi.
Ancak girdiği Yoğun Bakım’dan sağ çıkamadı. Hepimizin Başı Sağ olsun…"

Editör: TE Bilisim