Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği bu yıl ilk kez düzenlenen Eskişehir’deki Tüyap Tarım ve Hayvancılık Fuarı’na katıldı.

Tüyap tarafından Eskişehir’de ilk kez düzenlenen Tarım, Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı’nda Eskişehir başta olmak üzere, ülkenin dört bir yanından mekanizasyon, tohum, gübre, ilaç üretimi konularında faaliyet gösteren firmalar yer aldı.

Tarım ve Hayvancılık sektörünün modernizasyonu için ihtiyaç duyulan tarımsal mekanizasyon, hayvancılık ve sulama teknolojilerindeki yeniliklerin, makine ve malzemelerin, zirai gübre çeşitlerinin, ekolojik tarım tekniklerinin, tohum, fide, fidan ve bahçecilik ve ilgili teknolojilerin topluca tanıtılacağı bir platform olan Eskişehir Tarım Fuarı’na Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği’nden 40 kişilik bir heyet de katıldı.

Birlik Başkanı Mustafa Naimoğulları, ziyaretin ardından yaptığı açıklamada fuarların hayvancılar için önemli olduğuna değinerek, bu vesile ile bir çok firma ile istişare edindiğini söyledi. Naimoğulları, Tüyap’ın Tarım ve Hayvancılık Sektörü üzerine gerçekleştirdikleri fuarların büyük önem arz ettiğine dikkat

çekerek, bu yıl ilk kez Eskişehir’de düzenlenen fuarın sektöre ivme kazandırmak adına önemli olduğunu belirtti.

Hayvancılık sektördeki son gelişmeleri ve teknolojileri yakından inceleme imkanı bulan heyet, bir çok firma ile birebir istişare etme şansı buldu.

Eskişehir’de gerçekleşen fuarın yanında Eskişehir’in önemli yerlerini de ziyaret etme fırsatı bulan heyet, 3 gün süren gezinin ardından Cumartesi adaya döndüler.

Editör: TE Bilisim