Kıbrıs Türk Hemşireler ve Ebeler Sendikası (KTHES) Başkanı Ali Özgöçmen, Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu devlet hastanesinde hastalardan alınan kan ve benzeri örnekleri getirip götüren,ihtiyaç olduğunda hastaların kendisini taşıyan bunun gibi birçok hizmetin yürütülmesinde görev alan emekçiler bulunduğunu, ancak mesai saatlerinden sonra ülkenin en büyük üçüncü basamak hastanesi olan hastanede iki görevlinin kaldığını savundu.
Özgöçmen yayımladığı 1 Mayıs mesajında, bu hastanenin aynı zamanda salgın sürecini yürüten hastane olduğunu vurgulayarak, “Onca ağır iş yükü olan bu hastanenin mesai saatlerinden sonra sadece iki görevli emekçi kardeşimize yürütülmeye çalışılması emek sömürüsü ve vicdansızlıktan başka birşey olmaz. Ayıptır, günahtır. Böyle 1 Mayıs olmaz.” ifadelerini kullandı.
Bu emekçilerin sayıca yetersiz olarak çalışmasının tüm hastane içinde işlerin ciddi bir biçimde aksamasına yol açtığının bilinmesi gerektiğini kaydeden Özgöçmen, bu gerekçeyle konuyu dün Sağlık Bakanlığının bilgisine getirerek talep ve önerilerin iletilmesinin ardından duyarlılık gösterilip çalışma başlatıldığını ifade etti.
Özgöçmen mesajında, “Konu hakkında Bakanlığın devamını getirmemesi halinde gerekli cevabın sendikamızca verileceğini belirtiriz.” dedi.
Özgöçmen, “Bu emekçi kardeşlerimizin,hastanelerimiz ve sağlık ocaklarındaki temizlik işinden bakım ve tamirat işlerini yürüten emekçilerin, tüm yurt ve dünyadaki emekçilerin 1 Mayıs işçi ve emekçi bayramını kutlar,sevgi ve saygı ile selamlar, daha iyi günler olsun diye hayatlarını feda eden geçmiş kuşakları anarım.” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim