UBP Milletvekili Menteş Gündüz, ihalesiz yapılan yollarla mahkemece ara emri alınan yollar konusunda Mecliste  konuşma yaptı.

Güzelyurt Lefke bölünmüş yolunun Doğancı’ya kadar tamamlandığını ancak ara emri nedeniyle yolun yarım kaldığını söyleyen Gündüz, yolun ara emirleri nedeniyle tamamlanamadığını kaydetti.

Gündüz, toplumun yaşam standardını düşüren bu durumun hızlı bir şekilde giderilmesi gerektiğini, bu noktada görev düşen tüm kurumların ivedilikle çalışmalarını tamamlaması, yargının da süratle karar üretmesini istedi.

Gündüz, yapım aşaması ihalesiz olan Gönyeli alt-üst geçidi ile sorunlara değinerek, ilgili ihale yapılsaydı fiber optik kablolarla ilgili sorunun da ortaya çıkmış olacağını söyledi.

Yollarda kaybedilen zamanın ciddi sorunlara yol açabileceğini dile getiren Gündüz, “İllaki bir trafik kazası mı olsun, birileri mi ölsün ki tedbir alınsın” diye sordu.

Yargıya da her iki yolla ilgili kararın hızla çıkması çağrısı yapan Gündüz, “Hukuk devletiysek yasalara uygun hareket etmeliyiz” dedi.