Özgürgün: Başbakan ve UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'dan hükümeti kurma görevini aldıktan sonra açıklama yaptı.

Başbakan ve UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'dan hükümeti kurma görevini aldıktan sonra açıklama yaptı.

Özgürgün yaptığı açıklamada, tüm partilerle görüşmek istediğini ve güçlü bir hükümet kurmak için gereken neyse yapacağını ifade etti.

Özgürgün'ün açıklamasının satır başları şöyle:

“Hükümeti kurma görevini aldık. Ancak söylemek istediğim, seçimin ertesinde 4 parti ortak bir çalışma başlattı.

Dünkü görüşmelerinden sonra sandıktan birinci parti çıkan UBP’ye verilmesi konusunda ortak görüş çıktı. Dörtlü hükümet kurma çalışması da bir yandan devam ediyor. Bunun bir sivil darbe olduğunu söyledim. Bizim tüm amacımız halkın iradesinin ortaya koyduğu neticeye göre bir çalışma yapmaktır. Ancak 4’lü bir çalışma yapılıyor, bu çalışma yapılırken bizim de hükümet kurmaya çalışmamız zor olacaktır.

Bu görevi en doğru şekilde yerine getirmeye çalışacağız. Ancak bu şartlar altında görev almak çok da umutlu bir durum değildir. Sandıkta bir netice vardır. Tüm partilerle diyalog kurmaya çalışacağız. Tüm partilere çağrı yapıyorum. Parti meclisiyle görüşeceğim ancak ilk olarak CTP ile görüşmeyi düşünüyorum.”

Editör: TE Bilisim