Kıbrıs Sosyalist Partisi (KSP), hükümetin özel sektöre yönelik “maaş desteği” ile “işsizlik ödeneği” konusunda aldığı “bin 500 TL’lik ödeme eşitlemesi” kararını eleştirdi.

KSP yazılı açıklamasında, hükümeti “işçi düşmanlığı” ve “bu zor süreçte tüm yükü memur, emekli ve işçilerin sırtına yüklemekle” suçladı.

Hükümetin “Servet Vergisi” çıkarmaktan kaçtığını, bankaları ekstradan vergilendirecek ve faiz oranlarını düşürecek kararları almaktan da kaçındığını savunan KSP, “Zaten ekonomik krizden hiç çıkamamış KKTC, Kovid-19 salgını nedeniyle çok daha derin bir ekonomik krize sürüklenmiştir” dedi.

Maaş kesintisi kararıyla hükümetin elini çalışanların cebine attığını ve ortaya çıkan mali sorunlarını bu şekilde gidermeye başladığını ifade eden KSP, hükümetin “elzem hizmetler” dışındaki tüm iş yerlerini kapatma kararının ardından da birçok işverenin çalışanlarının işine son verdiğini, bazılarının da çalışanlarını ödeneksiz izine çıkardığını kaydetti.

İşsizlik ödeneğinin 2 bin 674 TL olduğu koşullarda, hükümetin “maaş desteği” olarak bin 500 TL vereceğini duyurduğunu ifade eden KSP, daha sonra bu dönemde işsizlik ödeneğine başvuranlara 2 bin 674 TL değil, bin 500 TL ödenmesinin kararlaştırıldığını anımsattı.

KSP, hükümetin bu kararla işverenlere “çalışanlarınızın işine son verin, nasıl olsa bin 500 TL işsizlik parası almaları için yasayı da değiştirdik” mesajı verdiğini iddia ederek, hükümeti eleştirdi.

Editör: TE Bilisim