Tatlısu Belediye Başkanı Hayri Orçan pandemi sürecinde belediyenin yürüttüğü çalışmalardan bahsederek, hükümetin bu süreçte belediyelerle kopuk bir çalışma yürüttüğünden yakındı. Orçan, gerekli ilgiyi görmediklerini söyleyerek,“Merkezi hükümetten bir Allah’ın kulu bile bizi arayıp, ‘bir ihtiyacınız var mı? diye sormadı” diyerek sert bir dille eleştirilerini dile getirdi.

Kıbrıs Genç TV’de Muazzez Gazihan’ın hazırlayıp sunduğu ‘Gündem Özel’ programında bugün plajı bulunan belediyelerle telefon bağlantısı gerçekleştirildi.

İlk olarak plajların açılımı ile ilgili değerlendirmede bulunan Orçan, 1 Haziran’dan plajları açmayı arzu ettiklerini söyledi. Orçan, belirlenecek kuralların uygulanması yönünde belediyelere,bizlere büyük görevler düştüğünü bunun için çalışmaların sürdüğünü ifade etti.

Yardımlar konusuna da değinen başkan,bölgeye Kızılay’dan sadece 50 paket gıda yardımı geldiğini,kimsenin bize bir ihtiyacınız var mı yok mu sorusunu bile sormadığını söyleyerek,hükümete zerzenişte bulundu. Orçan, Zambak Tatil Köyü’nün pandemi nedeniyle kapatılmasıyla ilgili de görüşünü aktararak, orada görev yapan personelin işsiz kaldığını, devletin verdiği yardımdan da faydalanmadığını söyledi.

Hükümet, belediyelerin katkı payından %25 keserek bu süreci zar zor atlatmaya çalışıyoruz diyerek, faaliyetlerimizi yürütme ve bütün ihtiyaçlarımızı gidermeyi kendi kaynaklarımız ile yarattık"dedi.‘ Belediyeler yasasına da değinen başkan,’Belediyeler, 1995 yılında çıkan yasa ile yönetiliyor. Bir an önce bu yasa değişmeli ve emirnamelerde düzenlenme yapılması gerekir"şeklinde konuştu.

Son olarak,Tatlısu Belediye Başkanı Hayri Orçan, Tatlısu’da lavanta tarlası oluşturmak üzere fidan diktiklerini ülkenin ilk lavanta tarlasını oluşturacaklarını belirterek, fidan ekimi gerçekleştirdiklerini söyledi.Orçan, Tatlısu bölgesi üreticilerine farklı bir üründen gelir elde etmelerine yardımcı olmak istediklerini kaydetti.

Editör: TE Bilisim